Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fölényesen nyerte a rangadót a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2022. március 16., 23:27 utolsó módosítás: 2022. március 16., 23:36

A női kosárlabda-bajnokság 15. fordulójából elhalasztott és szerdán bepótolt mérkőzésen az összecsapás második részében mutatott lehengerlő játékával a Sepsi-SIC magabiztos győzelmet aratott legfőbb riválisa, a Szatmárnémeti VSK ellen.

Fölényesen nyerte a rangadót a Sepsi-SIC
A szünetben még a vendégek vezettek Fotó: Miska Brigitta

A székelyföldi együttes nem számíthatott a korábban súlyos sérülést szenvedett Orbán Nikolett játékára, de nem léphetett pályára Anamaria Pop és Daniel Raber sem, akik csak a 15. fordulót követően igazoltak a zöld-fehérekhez, így az érvényben levő szabályok szerint nem rendelkeztek játékjoggal. A három alapember hiánya meg is mutatkozott a találkozó első negyedében, ugyanis Zoran Mikes tanítványai nem találták az ellenszert Sparkle Taylor és Miljana Dzombeta játékára, ráadásul támadásban is sokat hibáztak, így a vendégek a rangadó első tíz percében hatpontos előnyre tettek szert (18–24).

A folytatásban kezdtek magukra találni a háromszékiek, és a mérkőzés 12. percében Ioana Ghizilă távoli találatával először vették át a vezetést, sőt Fraser és Wallace révén növelni is tudták a különbséget. Annyira azonban nem sikerült meglépni, hogy a partiumiak ne tudjanak visszakapaszkodni, mi több, Dzombeta a második negyed utolsó másodpercében a hárompontos félkörön kívülről engedett el egy dobást, ami célba talált, és amivel a VSK kétpontos fórral mehetett szünetre (38–40).

Hogy aztán az öltözőben Zoran Mikes mit mondott a szentgyörgyi lányoknak, azt pontosan nem tudni, de tény, hogy egy sokkal határozottabb csapat tért vissza a pályára.

A címvédő Jones és Fraser révén hamar fordított, nem sokkal később pedig Alina Podar egymást követő két triplájával már tíz egységnyi volt a Sepsi-SIC előnye, amit előbb Wallace, majd Ghizilă toldott meg kettővel (63–51).

Fotó: Miska Brigitta/Sepsi-SIC

A záró felvonás még jobban sikerült a zöld-fehéreknek, akik Fraser és Jones villanásaival, valamint Wallace és Pasic pontos dobásainak köszönhetően alig több mint öt perc alatt összehoztak tizennyolc pontot, amire a túloldalon csupán egyetlen találat volt a válasz. A folytatásban a szatmárnémeti csapat erőnlétileg nem bírta már tartani a háromszékiek által diktált ritmust, a találkozó végére kialakult 88–60-as végeredmény pedig a háromszékiek remek teljesítményét dicséri.

Győzelmével a Sepsi-SIC nagy lépést tett az alapszakasz megnyerés felé, amelyből már csak két forduló maradt, és amelynek következő játéknapján a címvédő a Brassói Olimpia csapatát fogadja a Sepsi Arénában, majd utolsó mérkőzését a Marosvásárhelyi Sirius KK vendégeként játssza.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 15. forduló:

Sepsi-SIC–Szatmárnémeti VSK 88–60 (18–24, 20–16, 25–11, 25–9).
Sepsi-SIC: Fraser 30 (1x3), Jones 19 (1x3), Podar 10 (2x3), Wallace 10 (1x3), Cătinean 3 (1x3). Cserék: Ghizilă 12 (2x3), Pasic 3 (1x3), Croitoru 1, Botos. Edző: Zoran Mikes.
VSK: Taylor 28, Dzombeta 12 (2x3), Ardelean 10, Vuckovic 4, Biszak 2. Cserék: Fodor 4, Cucu. Edző: Miguel Lopez Alonso.
Játékvezetők: Dragoș Nicolae, Amalia Marchiș, Sorin Drugău.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.