Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fölényes győzelemmel hangolt a hazai rendezésű döntő tornára a Vásárhelyi VSK kosárcsapata

Horváth Bálint Ottó 2022. május 16., 19:51 utolsó módosítás: 2022. május 16., 19:52

Negyven pontos különbséggel győzte le a házigazda Bukaresti Agronomia csapatát a Marosvásárhelyi VSK a férfi kosárlabda 1. Liga 22., utolsó fordulójában, ezzel bebiztosította az első helyet az alapszakaszban.

Fölényes győzelemmel hangolt a hazai rendezésű döntő tornára a Vásárhelyi VSK kosárcsapata
Hazai pályán harcolhatja ki a feljutást a marosvásárhelyi csapat. Archív Fotó: Haáz Vince

Az éllovas vásárhelyiek nagyon megnyomták a hétfő délutáni mérkőzés elejét, hiszen az első tíz percben 34 pontot dobtak. Ezután azonban visszaesett a teljesítményük, el is veszítették a második negyedet, a szünetben viszont fölényesen, 20 ponttal vezettek.

A folytatásban újra megrázta magát a VSK, amely a harmadik játékrész lejártával több mint dupla annyi pontot szerzett, mint ellenfele. A végére kissé kiengedhettek, így szorosabb volt az utolsó felvonás, de sikerült tovább növelni a tetemes előnyüket.

A Marosvásárhelyi VSK 21 győzelemmel és 1 vereséggel az első helyen zárta a bajnokság alapszakaszát, és készülhet a hazai rendezésű döntő tornára. A klub ugyanis

megszerezte a jogot, hogy június 3. és 5. között otthont adjon a megmérettetésnek, amelyen a másodosztály első négy helyezettje, a vásárhelyiek mellett a Bukaresti Știința, a Bukaresti Laguna Sharks és a Nagyszebeni CSU II. között dől el, hogy melyik két csapat játszik a következő idénytől a Nemzeti Ligában.

Férfi kosárlabda 1. Liga (másodosztály), alapszakasz, 22. forduló:
Bukaresti Agronomia–Marosvásárhelyi VSK 48–88 (12–34, 12–10, 11–28, 13–16).
A VSK pontszerzői: Nistor 21 (3), Sánta 18, Martinic 16 (1), Borșa 9, Mureșan 9 (1), Engi-Rosenfeld 7 (1), Ross-Miller 4, Tălmăcean 2, Steff 2. Játszott még: Trif. Edző: George Trif.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.