Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Komoly célokkal készül az élvonalra a Marosvásárhelyi VSK

Székely Sport 2022. augusztus 03., 19:24 utolsó módosítás: 2022. augusztus 03., 19:51

A Marosvásárhelyi VSK kosárlabdacsapata az előző idényben kiharcolta a feljutást a román élvonalba. A klub ügyvezető igazgatója és szóvivője beszélt a jelenlegi helyzetről, igazolásokról és jövőbeli tervekről.

Komoly célokkal készül az élvonalra a Marosvásárhelyi VSK
Galérianézet
A Marosvásárhelyi VSK kiharcolta a feljutást az élvonalba, erre készül gőzerővel a klub vezetősége Fotó: Haáz Vince

„Van 4-5 válogatott szintű játékosunk, ráadásul ez a keret biztató jeleket mutatott az elmúlt szezonban, reméljük be is váltják hozzájuk fűzött reményeinket” – jelentette ki Szászgáspár, és elmondta, hogy az új versenyszabályzat is kedvez ennek a tervnek, melynek értelmében legalább két román állampolgárnak egész meccsen pályán kell lennie a bajnoki mérkőzéseken.

Ez a korábbiakkal ellentétben biztosítja a hazai játékosoknak a játéklehetőséget. Meg kell jegyeznem, hogy mi elsősorban közép- és hosszútávú projektet folytatunk a fiataljainkkal, amelynek sikere érdekében rövid távon akár az eredményt is feláldozzuk”

Szárnyra kaptak a pletykák, hogy az együttes már biztosan igazolt két új légióst a következő szezonra: az FC Arges Pitesti játékosát, Goran Gajovicot, illetve a svéd Södertalje Kings csapatából érkező irányítót, Jonathan Persont, akik egyébként korábban már játszottak Marosvásárhelyen.

Fotó: Haáz Vince

Ezzel kapcsolatban így nyilatkozott Kádár Zoltán: „Elterjedtek folyosói pletykák bizonyos médiumok körében az átigazolásainkkal kapcsolatban, de ezek nem teljes értékű információk. A csapat ugyan szóban megállapodott az említett két játékossal, de hivatalos aláírás még nem történt, ezért ezeket a híreket sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom” 

Nagy eredmény számunkra, hogy a klub meg tudta tartani előző szezonbéli kezdő irányítóját, Goran Martinicet, illetve, hogy megszerezte a szintén marosvásárhelyi nevelésű Sólyom Botond játékjogát”

Botond 17 éves kora óta a Vasas Akadémia színeiben játszott, mely csapattal az elmúlt szezonban az NB1/B csoportban szerepelt. A tehetséges 23 éves játékos 2-es és 3-as poszton bevethető.

Az első osztályban magasabb színvonal és nagyobb szakmai kihívások várnak a Marosvásárhelyi VSK együttesére, de ezzel kapcsolatban a nyári mozgások ismeretében is bizakodóan nyilatkozott Kádár Zoltán:

„Azonos szakmai stábbal vágunk neki a következő idénynek is, tehát marad George Trif vezetőedző, Vlad Pora másodedző és Cristian Graur erőnléti edző. Velük szorosabban fog együttműködni Szászgáspár Barnabás, aki a technikai csapat tagja lesz”

Fotó: Haáz Vince
 

Elmondása szerint a feljutáskor megfogalmazott célok nem változtak, vagyis rövid időn belül erős középcsapattá szeretne válni a gárda, és ehhez szeretnék a megfelelő játékoskeretet összeállítani.

„Igyekszünk a feltörekvő tehetségek mellé a megfelelő posztokra, a megfelelő tapasztalt játékosokat igazolni. Szerencsére körülveszi a csapatot egy stabil támogatói kör, akik a városvezetéssel karöltve igyekeznek tolni a csapat szekerét”

A szponzori támogatottságot illetően Szászgáspár Barnabást is kérdeztük:

„Folynak beszélgetések lehetséges támogatókkal. Sajnos a nyári időszakban nehéz az időpont egyeztetés a szabadságok és nyaralások miatt, ezért teljes megállapodás még nem történt egyik féllel sem. Ugyanakkor pozitív visszajelzéseket kapunk a lehetséges partnereink részéről azt illetően, hogy a csapat mellett szeretnének lenni és támogatni szeretnének bennünket. Nekünk ez nagyon fontos, mert a légiós játékosok igazolása és fizetése mind ilyen forrásból származó összegből lesz fedezve, elengedhetetlen tehát, hogy megszülessenek a megállapodások”

Fotó: Haáz Vince

Végül a lehetséges európai kupaszereplésről kérdeztük az ügyvezető igazgatót:

„Két-három éven belül lehet rá reális esély. Az első idény számunkra egy bejárató szezon lesz, fel kell vegyük a tempót a legjobbakkal és ki kell derülnie, fiataljaink valóban képesek-e a meghatározó teljesítményre az első vonalban is. A vásárhelyiek megszokták a jó kosárlabdát, és ez nagy felelősség ránk nézve, hiszen szeretnénk megadni nekik.”

Lukácsi Lóránt

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.