Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elmarad a címvédés, kiesett a Sepsi-SIC a kupából

Sebestyén Ervin 2024. március 10., 20:57 utolsó módosítás: 2024. március 10., 21:19

Ugyan mindössze egyetlen negyedben teljesített kicsit gyengébben, de ez is elég volt ahhoz, hogy kikapjon a Sepsi-SIC a Konstancai CSM ellen a női kosárlabda Román Kupa elődöntőjében.

Elmarad a címvédés, kiesett a Sepsi-SIC a kupából
Ezúttal a tengerpartiak győztek, kiesett a kupából a háromszéki klub. Korábbi felvétel Fotó: Tuchiluș Alex

Az idei szezonban hatalmas rivalizálás megy a két együttes között, ezért minden szempontból nagy presztízzsel bírt a vasárnap esti találkozó. Nem remegett meg a hazai csapattól a tengerparti gárda, rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést és hamar kialakított magának egy hat, majd tizenkét pontos előnyt. A negyed végére ugyan sikerült lefaragnia belőle a háromszékieknek, 26–21-es eredményről várhatták a második felvonást.

Ezúttal bátrabb volt a Sepsi-SIC, gyorsan ledolgozták a hátrányukat, sőt, az összecsapáson először a vezetést is átvették 33–34-nél. A félidőhöz érve rendkívül szoros volt az állás, 47–45-re állt a két klub. A harmadik tíz percben ismét a konstancaiak akarata érvényesült inkább, pontatlan volt a szentgyörgyi alakulat, amit könyörtelenül kihasználtak a vendégek és elhúztak 71–62-re.

Fotó: Tuchiluș Alex

Ekkor úgy tűnt, hogy már tehetetlen Zoran Mikes együttese, azonban Borislava Hristova vezetésével szenzációs feltámadást mutatott be a zöld-fehér gárda, nem sokkal a vége előtt csupán egy pont volt a különbség a felek között (79–78).

A felzárkózásra kiváló meneteléssel válaszoltak a tengerpartiak, és végül 88–80-ra győzni tudtak.

Ezzel a vereséggel a Sepsi-SIC búcsúzik a Román Kupától, ami egyben azt is jelenti, hogy idén elmarad a címvédés.

Női kosárlabda, Román Kupa, elődöntő:
Sepsi-SIC–Konstancai CSM 80–88 (26–21, 21–24, 24–17, 15–18).

A döntőben a Konstancai CSM és a CSM Târgoviște mérheti össze az erejét, az összecsapást hétfőn rendezik 19 órától a Sepsi Arénában.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.