Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Döcögösen indult, fölényes győzelem lett a vége

Horváth Bálint Ottó 2022. június 03., 21:52 utolsó módosítás: 2022. június 03., 21:54

Hozta a kötelező győzelmet a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapata, a másodosztályú bajnokság hazai rendezésű döntő tornájának péntek esti mérkőzésén a gyengébb kezdés után végül magabiztosan múlta felül a nagyszebenieket.

Döcögösen indult, fölényes győzelem lett a vége
Galérianézet
Fotó: Haáz Vince

A feljutásért zajló torna nyitónapján a vásárhelyiek a négyes mezőny leggyengébb együttesével, a Nagyszebeni CSU II.-vel találkoztak, amelynek ugyan nincs joga feljutni az élvonalba, de az alapszakaszban elfoglalt helyével mégis részt vehet a megmérettetésen.

Eléggé zavarodottan kezdte a mérkőzést a vásárhelyi csapat, amely nem találta a gyűrű felé vezető utat, az első négy pontot a vendégek szerezték. Több mint három és fél perc kellett a VSK-nak ahhoz, hogy megszerezze az első kosarait, Borșa szakította meg az eredménytelenséget. A szebeni csapat azonban továbbra is pontosabb volt támadásban, ami arra késztette George Trif vezetőedzőt, hogy időt kérjen.

Ez sem segített sokat a házigazdáknak, a védekezésük ugyanis nem akart összeállni, így az első negyedet meglepetésre a CSU II. hét ponttal nyerte meg.

Fotó: Haáz Vince

A második játákrész első felében aztán megkezdték a felzárkózást a vásárhelyiek, és a 14. percben sikerült kiegyenlíteni. Kevéssel ezután megfordították az eredményt köszönhetően Szilveszter Botond és Ross-Miller két hárompontosának.

A VSK gyorsan el is húzott ellenfelétől, és a szünetig már tíz pontos előnyt alakított ki.

Fotó: Haáz Vince

Fordulás után úgy tűnt, hogy a hazaiak ott folytatják, ahol abbahagyták, csakhogy a fiatal szebeni játékosok nem adták fel, és egy ideig még meccsben maradtak. A harmadik negyed végére azonban a VSK újra megrázta magát,

főleg a csapatkapitány Sánta kosaraival tovább növelte előnyét, Ross-Miller triplájával pedig már 20 pont fölé nőtt a különbség.

Fotó: Haáz Vince

Az utolsó játékrész elején kissé kiengedett a vásárhelyi csapat, ezt ki is használták a vendégek, akik néhány pontot faragtak a hátrányukból. A VSK győzelme azonban egyáltalán nem forgott veszélyben, sőt a végén ismét elkezdték szórni a pontokat a házigazdák, akik végül fölényesen nyertek.

Fotó: Haáz Vince

A Marosvásárhelyi VSK hozta a kötelezőt, a szombati játéknapon azonban jóval nehezebb feladat vár rá, a Bukaresti Științától vereséget szenvedett Bukaresti Laguna elleni újabb győzelemmel azonban az utolsó forduló eredményétől függetlenül bebiztosíthatja feljutását az élvonalba.

Fotó: Haáz Vince
 

Férfi kosárlabda, 1. Liga (másodosztály), döntő torna, 1. forduló:

Marosvásárhelyi VSK–Nagyszeben CSU II. 91–59 (15–22, 29–12, 27–16, 20–9).

VSK: Sánta 20, Ross-Miller 19 (5), Martinic 17 (2), Borșa 8, Mureșan 8, Nistor 5 (1), Kiss 5 (1), Szilveszter 3 (1), Steff 3 (1), Engi-Rosenfeld 3. Játszott még: Blaga, Tălmăcean. Edző: George Trif.
CSU II.: Costeiu 13 (1), Bădițășcu 12 (2), Ardelean 10, Victor Georgescu 9, Danciu 6 (1), Apostol 5, Vlad Georgescu 4. Játszott még: Popa, Vulc, Murășan, Rotar, Stoica. Edző: Tomas Rinkevicius.
Vezette: Amalia Marchiș, Vlad Potra, Ștefan Atomulese.

A másik mérkőzésen:
Bukaresti Știința–Bukaresti Laguna 74–65 (20–21, 22–18, 12–15, 20–11).

A további program:

szombaton

17 órától Nagyszeben CSU II.–Bukaresti Știința,
19.30-tól Marosvásárhelyi VSK–Bukaresti Laguna;
vasárnap
17 órától Bukaresti Laguna–Nagyszebeni CSU II.,
19.30-tól Marosvásárhelyi VSK–Bukaresti Știința.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.