Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Sirius csak egyenlíteni tudott, a KSE nyerte a vásárhelyiek csatáját a női kosárligában

Székely Sport 2022. március 05., 20:46

Székelyföldi párharcot rendeztek szombaton este a női kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszának 23. fordulójában, a Kézdivásárhelyi SE a Marosvásárhelyi Sirius KK-t fogadta.

A Sirius csak egyenlíteni tudott, a KSE nyerte a vásárhelyiek csatáját a női kosárligában
Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

A mérkőzés első felében a házigazda háromszékiek uralták a játékot, akik 14 ponttal is vezettek, a vendégek azonban a szünet előtt felzárkóztak. A Sirius KK a folytatásban nagyot küzdött azért, hogy kiegyenlítsen, de fordítania már nem sikerült. Az utolsó negyedet döntetlenről kezdték a felek, majd a KSE hamar visszaszerezte előnyét, ismét elhúzott, és már nem adta ki kezéből a győzelmet.

A hazaiak 76 pontjából hatvanat a négy idegenlégiós hozott össze, a vendégcsapatnál három külföldi szerepelt, de egyikük sem tudott igazán nagyot alkotni. A legeredményesebb Sherrill szinte a teljes meccset végig játszotta, de hiába ért el dupla-duplát, a tizenkét kétpontos kísérletéből mindössze négy talált be a gyűrűbe. Éppen a félkörön belüli gyenge mutatók okozták a Sirius vereségét, amely a lepattanóknál jobbnak bizonyult, és a cserék is többet segítettek.

A kézdivásárhelyiek szezonbeli tizedik sikerükkel előreléptek az ötödik helyre, de az alapszakasz végéig nagyon nehéz programjuk lesz, míg a kilenc nyert mérkőzésnél tartó marosvásárhelyiek maradtak a hetedikek, és már szinte semmi esélyük nincs arra, hogy odaérjenek a negyedik helyre, ami a rájátszásban biztosítaná a pályaelőnyt.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, alapszakasz, 23. forduló:
Kézdivásárhelyi SE–Marosvásárhelyi Sirius KK 76–68 (16–8, 19–22, 13–18, 28–20).
KSE: Corda 23 (4), Coleman 17 (1), Lewis 14, Tuchilus 10 (1), Debreczi 6, Taylor 6. Játszott még: Kozman, Domokos. Edző: Ljubomir Kolarevic.
Sirius KK: Sherrill 15, Cortez 14 (2), Chiș 13 (2), Badi 11 (2), Lipovan 7 (1), Griffin 6 (1), Feiseș 2. Játszott még: Sólyom, Czimbalmos, Anca, Mircea. Edző: Carmin Popa.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.