Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bizonyították, remek formába lendültek

Horváth Bálint Ottó 2023. január 04., 20:18

Idegenbeli győzelemmel kezdte az új évet a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapata, szerdán este fordulatos mérkőzésen 78–73-ra nyert a Petrolul Ploiești otthonában, ezzel visszavágott a hazai vereségért.

Bizonyították, remek formába lendültek
Visszavágott a Petrolulnak a Marosvásárhelyi VSK Fotó: Rab Zoltán

A marosvásárhelyiek bizakodva várhatták a MozzartBet Liga A jelű konferenciájának 13. fordulójában lejátszott találkozót, miután az előző két hazai meccsükön sikerült legyőzniük a Nagyszebeni CSU-t és csak a végjátékban veszítettek a címvédő Kolozsvári U-BT ellen.

Kiválóan indította a mérkőzést a vásárhelyi csapat, az első negyed közepére Martinic triplájával 11 pontos előnyt (2–13) alakított ki. Az időkérés azonban jót tett a hazaiaknak, akik hamar felzárkóztak és sikerült kiegyenlíteniük.

A vásárhelyiek teljesítménye váratlanul visszaesett, és a második játékrész elején a házigazda hárompontosainak köszönhetően kilenc ponttal (28–19) elhúzott.

A szünet előtt magára talált a VSK és szorossá tette a játékot, de a Petrolul tartotta az előnyét, és a szünetben három ponttal (39–36) vezetett.

Kiegyensúlyozott maradt a párharc a folytatásban is, a VSK Sánta és Martinic kosaraival átvette a vezetést, Person triplájával pedig öt ponttal (51–56) meglépett. Ezt viszont nem tudták megőrizni, a harmadik negyed végén ugyanis a Petrolul fordított (57–56). Ezután felváltva vezettek a csapatok,

a győztes kiléte az utolsó három percben dőlt el, amikor George Trif vezetőedző csapata sorozatban hét pontot dobott, és az előnyét már nem adta ki a kezéből.

A VSK ezzel a sikerrel visszavágott ellenfelének a hazai pályán elszenvedett egy pontos vereségért. A vásárhelyiek a hétvégi fordulóban vasárnap 17 órától a sereghajtó CSM Târgu Jiut fogadják.

Férfi kosárlabda, MozzartBet Liga, A konferencia, 13. forduló:

Petrolul Ploiești–Marosvásárhelyi VSK 73–78 (17–17, 22–19, 18–20, 16–22).

A vásárhelyiek pontszerzői: Martinic 19 (3), Person 16 (3), Gajovic 15, Sánta 11, Vujadinovic 10 (2), Solopa 5, Lowrance 2. Játszott még: Bölöni.
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.