Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Belefért a szünet utáni megingás, előnyben a döntőben a Sepsi-SIC

Horváth Bálint Ottó 2022. április 20., 19:31 utolsó módosítás: 2022. április 21., 00:28

Fölényes sepsiszentgyörgyi győzelemmel kezdődött a női kosárlabda Nemzeti Liga döntője, az első mérkőzésen a házigazda Sepsi-SIC 76–61-re múlta felül az Aradi FCC Baschet csapatát.

Belefért a szünet utáni megingás, előnyben a döntőben a Sepsi-SIC
Galérianézet
Fotó: Pinti Attila

A szerda esti összecsapáson nem volt telt ház a Sepsi Arénában, de ahogyan megszokhattuk, a sepsiszentgyörgyi szurkolótábor az elejétől a végéig megállás nélkül buzdította kedvenceit.

Fotó: Pinti Attila

A Sepsi-SIC az elején Pasic és Jones hárompontos kosaraival hamar elhúzott (10–3), aztán Fraser is belelendült a játékba, így a nyitónegyed végéig tovább nőtt a háromszékiek előnye.

A hazai játékosok továbbra is hatékonyak voltak támadásban, Raber volt igazán elemében. A vendégek Hadzovic és Keys tripláival próbáltak zárkózni, de érkezett a válasz Ghizilă és Jones részéről, így a nagyszünetben már 21 pont volt a különbség.

Fotó: Pinti Attila

A szünet után váratlanul megtört a hazaiak lendülete, akik nagyon sok dobást kihagytak, az aradiak 13–2-es sorozattal faragtak a hátrányból. Ezután Podar pontjaival úgy tűnt, hogy „helyreállt a rend”, csakhogy a vendégcsapat Vitulova kosaraival feljött 10 pontra.

Az utolsó negyedben aztán a házigazda Fraser és Wallace révén gyorsan gondoskodott arról, hogy ne legyen kérdéses a győzelme, újra 20 ponttal meglépett, és a végére még ki is engedhetett.

Fotó: Pinti Attila

A három győzelemig tartó párharcban a Sepsi-SIC megtette az első lépést az újabb címvédés felé. A második mérkőzést csütörtökön 19 órától szintén Sepsiszentgyörgyön rendezik.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, rájátszás, döntő, 1. mérkőzés:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Aradi FCC Baschet 76–61 (24–10, 24–17, 11–22, 17–12).
Sepsi-SIC: Fraser 19, Jones 15 (4), Raber 13, Podar 8 (1), Wallace 7 (1), Pasic 5 (1), Ghizilă 3 (1), Pop 3 (1), Cătinean 3. Játszott még: Croitoru, Nemes. Edző: Zoran Mikes.
FCC Baschet: Keys 17 (3), Vitulova 15 (3), Hadzovic 14 (2), Sutherland 6, Vaida 4, Manea 2, Akathiotou 2, Fleșer 1. Játszott még: Mîrne-Nagy, Ghiță. Edző: Bogdan Bulj.
Vezették: Ciprian Stoica, Amalia Marchiș, Ioana Drăgoi.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.