Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az utolsó negyedig bírták a fővárosban a vásárhelyi kosarasok

Horváth Bálint Ottó 2023. április 06., 21:33 utolsó módosítás: 2023. április 07., 09:01

Három negyeden keresztül meccsben volt a győzelemért a két alapjátékosát nélkülöző Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapata csütörtökön este a Bukaresti Steaua otthonában, ahol végül nem tudta elkerülni a vereséget.

Az utolsó negyedig bírták a fővárosban a vásárhelyi kosarasok
Nagyot küzdöttek a Steaua ellen a hiányos kerettel felálló vásárhelyiek. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

Az élvonalbeli bajnokság alsóházi középszakaszának utolsó fordulójában a csapatkapitány Sánta Szabolcs és Goran Martinic sem léphetett pályára a VSK-nál, akiket eltiltottak a Bukaresti Laguna elleni mérkőzésen történt incidensek miatt. Mellettük Jakob Lowrance is hiányzott, így a vásárhelyiek esélytelenek voltak a palánk alatt, ahol csak a fiatal Cristian Mureșant tudták bevetni.

Sokáig kiegyensúlyozott volt az összecsapás, a gyengébb kezdés után a vásárhelyiek az első negyed végén fordítottak, majd kisebb lépéselőnyben voltak, és a szünetben két ponttal vezettek. A folytatásban a VSK kilenc ponttal is elhúzott, a Steaua innen kapaszkodott vissza, és a harmadik negyed végére öt pontos előnyt alakított ki. A vendégek erre nem tudtak reagálni, ráadásul a fővárosi gárda fokozatosan növelte a különbséget, és végül pedig kilenc ponttal nyert.

A VSK Csíkszereda hazai pályán fejezte be a középszakaszt, a CSM Focșani elleni találkozón sem tudta megtörni a jeget, így nyolc vereséggel zárt. Hiába nyerték meg az első negyedet a csíkiak, a másodikban szétesett a játékuk, az ellenfél pedig a szünetre 11 pontos előnyre tett szert. A házigazdának ezután nem sikerült felzárkózni, a vendégek irányítás alatt tartották a játékot, és fölényesen húzták be a győzelmet.

A vásárhelyiek az alsóház negyedik, a csíkiak pedig a nyolcadik, utolsó helyen zártak. Következik az alsóházi rájátszás, amelynek első körében a Marosvásárhelyi VSK ellenfele az ötödik CSM Focșani lesz, míg a VSK Csíkszereda az első helyezett Petrolul Ploiești-tel találkozik. A párharcok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak.

Férfi kosárlabda, MozzartBet Liga, középszakasz, alsóház:

Bukaresti Steaua–Marosvásárhelyi VSK 91–80 (20–22, 25–25, 21–14, 25–19).
A VSK pontszerzői: Mathis 18, Gajovic 16, Person 12, Mureșan 12, Solopa 10, Bölöni 8, Borșa 2, Engi 2. Játszott még: Szilveszter.

VSK Csíkszereda–CSM Focșani 80–95 (24–19, 12–28, 22–21, 22–27).
A VSK pontszerzői: Lufile 21, Draskovic 18, Igrutinovic 15, Casale 9, Frolov 7, Țibîrnă 6, Bernard 4. Játszott még: László A., Zerkula.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.