Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Aradon sem botlott a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2022. március 06., 00:33

Az elején még akadozott a címvédő játéka, de végül simán nyert a Maros partján a Sepsi-SIC, amely a női kosárlabda-bajnokság 23. fordulójában különösebb izgalmak nélkül fektette két vállra az Aradi FCC Baschet együttesét.

Aradon sem botlott a Sepsi-SIC
Álmosabb rajt, sima diadal Fotó: Pinti Attila

Nehezen lendültek játékba a zöld-fehérek, akiknek hibáit kihasználva a mérkőzés első perceiben a házigazdák érvényesíteni tudták akaratukat, és Keys irányításával hatpontos előnyre tettek szert. A háromszékiek azonban még időben eszméltek, Fraser és Pasic révén fordítottak, majd Ghizilă is elsüllyesztett egy triplát, amivel a különbséget is növelni tudták (15–21).

A folytatásban aztán ismét megtorpantak Zoran Mikes tanítványai, a lehetőséggel pedig éltek is a Maros-partiak, Hadzovic és Keys rendre pontosan céloztak, így a mérkőzés 13. percében újból fordult a kocka. Nem hagyták ezt annyiban a szentgyörgyi lányok, hamar összekapták magukat, és egy 8–0-s sorozattal visszaállították a korábbi különbséget, majd Jones három pontot érő dobásával és Pop találatával húszpercnyi játék után már kilenc egységnyi volt az előnyük (35–44).

Szünet után viszont a székelyföldi együttes már nem engedte ki kezéből a játék irányítását, az amerikai légiósok, Fraser és Jones felváltva pontoztak, majd Podar villanásai következtek, amivel már el is dőlt a mérkőzés sorsa (46–62).

Fotó: Pinti Attila

Az utolsó tíz perc ugyanis bár szorosabban alakult, a zöld-fehérek győzelme már egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben, az összecsapás vége pedig Raberről szólt, aki uralta a palánk alatti területet, majd a túloldalon Fleșer triplája alakította ki a 63–82-es végeredményt.

A kezdeti bizonytalankodás után a Sepsi-SIC magabiztosan húzta be az újabb bajnoki győzelmet, jövő szombaton pedig egy jóval könnyebbnek ígérkező kiszállás vár rájuk, amikor a CSM Târgoviște ellen lépnek majd pályára.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 23. forduló:

Aradi FCC Baschet–Sepsi-SIC 63–82 (15–21, 20–23, 11–18, 17–20).
Arad: Keys 18 (3x3), Hadzovic 18 (1x3), Ghiță 8, Vitulova 4, Manea. Cserék: Akathiotou 6 (1x3), Sutherland 4, Fleșer 3 (1x3), Vaida 2. Edző: Jose Araujo Peres.
Sepsi-SIC: Fraser 22, Jones 17 (3x3), Raber 15, Podar 6, Pop 4. Cserék: Pasic 10 (1x3), Ghizilă 8 (1x3), Wallace, Cătinean, Croitoru. Edző: Zoran Mikes.
Játékvezetők: Amalia Marchiș, Cristian Trofim, Ioana Drăgoi.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.