Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Amerikai érkező, szerb távozó a marosvásárhelyi kosárcsapatnál

Székely Sport 2023. január 06., 16:40

Változás történt a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapatának keretében, a klub pénteki bejelentése szerint egy amerikai légióssal erősítettek, valamint megváltak a nemrég igazolt szerb játékostól.

Amerikai érkező, szerb távozó a marosvásárhelyi kosárcsapatnál
Anthony Mathis a svéd élvonalbeli bajnokságból érkezett Fotó: Facebook/CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

A 26 éves amerikai Anthony Mathis a svéd élvonalbeli bajnokságból érkezett a marosvásárhelyi csapathoz. Az Uppsala Basket színeiben a 2022–2023-as szezonban nyolc mérkőzésen játszott, és kiváló statisztikákkal rendelkezik, átlagban 22,8 pontot, 4,1 lepattanót és 2,6 asszisztot jegyzett.

A 193 cm magas és 80 kg-os Mathis az Egyesült Államokban az egyetem befejezése után első európai idényét a görög első ligában töltötte, majd 2021-ben visszatért hazájába, az NBA G Ligában szereplő Austin Spurs együtteséhez. 2022. februárjában egy másik G-ligás csapathoz, a Texas Legendshez igazolt, majd aláírt az Uppsala Baskethez.

Anthony Mathis akár már ezen a hétvégén bemutatkozhat a Marosvásárhelyi VSK színeiben, amely vasárnap 17 órától a sereghajtó CSM Târgu Jiut fogadja a MozzartBet Liga A konferenciájának 14. fordulójában.

A marosvásárhelyi klubtól távozott a december elején érkezett, három mérkőzésen játszott szerb Branislav Vujadinovic, akivel csak 30 napos szerződést kötöttek, amely most lejárt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.