Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A zsúfolt program és a keretgondok ellenére továbbra is a legjobb négy közé jutás a cél

Horváth Bálint Ottó 2022. március 17., 11:25 utolsó módosítás: 2022. március 17., 11:26

Öt nap alatt három mérkőzést kell lejátszania a Sirius KK-nak a női kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszának végén, ennél sűrűbb nem is lehetne programja a marosvásárhelyi csapatnak. Emellett a sérülések és a megbetegedések is nehezítik a feladatukat. Kiss István klubelnököt kérdeztük a kialakult helyzetről és a szezon végi célokról.

A zsúfolt program és a keretgondok ellenére továbbra is a legjobb négy közé jutás a cél
Dalishia Griffin számára (középen) véget ért a vásárhelyi kaland. Kiss István (balra) közölte, hogy az amerikai hazautazik Fotó: Haáz Vince

A Sirius KK-nak múlt hét végén a Kolozsvári U-t kellett volna fogadnia a bajnokság 24. fordulójában, de a mérkőzést a vendégek kérésére az utolsó pillanatban elhalasztották. A marosvásárhelyi klub elnöke, Kiss István elmondta, a találkozó elhalasztására azért volt szükség, mert a szövetség úgy időzítette az U19-es és U20-as korosztályú meccseket, hogy azok egybeestek a Nemzeti Ligával. Mivel Kolozsvárnak mind a két bajnokságban helyt kellett állnia az ifiknél, valamint a felnőtteknél is, kérték a szövetségtől a Sirius elleni mérkőzés elnapolását, és ebbe bele kellett egyezniük.

A vásárhelyiek a hétvégi fordulóból egy nappal, péntekre előrehozták a Bukaresti Agronomia elleni idegenbeli találkozót, majd hétfőn 18 órától pótolják be a Kolozsvárral elmaradt meccset, két nappal később, szerdán pedig szintén hazai pályán a címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC-kel zárják az alapszakaszt.

Kiss István szerint ki kell bírniuk ezt a három mérkőzést, amely közben még számolgatnak, hiszen legjobb esetben a negyedik helyen tudnának végezni az alapszakaszban, de ez szinte kizárt, hiszen ehhez a Sepsit is le kellene győzni. „Sokkal valószínűbb, hogy az ötödik helyet szerezzük meg, és úgy tűnik, hogy a Konstancai Athletic-kel játszunk a rájátszás negyeddöntőjében” – mutatott rá a klubelnök, hozzátéve, hogy ehhez mindenképpen hozni kell az Agronomia elleni kiszállást és még Kolozsvár ellen is nyerni kell.

A csapat keretéből az egyik amerikai légiósnak, Dalishia Griffinnek komoly a sérülése, részleges keresztszalag-szakadása van, így sajnos ebben a bajnokságban már nem tud játszani, és hazautazik.

További három játékos pedig megfázással küszködik, esetükben a Covid-tesztelés is megtörtént, de negatív eredményt hozott. Kiss István elárulta, hogy a pénteki fővárosi találkozón még a jelenlegi felállásban játszanak, aztán hétfőn Kolozsvár ellen remélhetőleg lesz egy kellemes meglepetés a részükről, de egyelőre nem akarja elkiabálni. Nem kizárt, hogy egy új játékossal egészül ki a keret.

A szezon végi célokról a klubvezető megjegyezte, a körülmények ellenére továbbra is minél feljebb akarnak végezni, nem mondtak le a negyedik helyről a bajnokság végén, hiszen a negyeddöntőben akár Konstanca, akár Alexandria ellen megvan az esélyük az elődöntőbe jutásra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.