Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A végéig remekül tartotta magát a vásárhelyi kosárcsapat a címvédővel szemben

Horváth Bálint Ottó 2024. március 15., 21:58

Sokáig abszolút meccsben volt a Kolozsvári U-BT otthonában a Marosvásárhelyi VSK, meglepetést viszont nem tudott okozni, a végén pedig a címvédő fölényesen húzta be a mérkőzést.

A végéig remekül tartotta magát a vásárhelyi kosárcsapat a címvédővel szemben
Meg tudták nehezíteni a kolozsvári gárda feladatát Fotó: Haáz Vince

Gyenge formában várta az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság felsőházának visszavágó-sorozatát a marosvásárhelyi együttes, az előző három találkozóját ugyanis mind elveszítette.

A címvédő elleni péntek esti összecsapást viszonylag jól indította a VSK, hatékonyak voltak támadásban, köszönhetően annak, hogy bejöttek a távoli dobások, így az első negyed pontegyenlőséggel zárult. Ezután viszont számos vásárhelyi támadás kosár nélkül zárult, a kolozsvári gárdának pedig sikerült elhúznia, és a szünetre kilenc pontos előnyt alakított ki.

A folytatásban az U-BT magabiztosan vezetett, ám a harmadik játékrész közepén a vendégek Bölöni és Lowrance triplájával közelebb férkőztek, és bár nem tudták utolérni a vetélytársukat, de remekül tartották magukat. A végét azonban már nem bírták, a hazaiak megállíthatatlanak voltak, egyre inkább növelték a különbséget, és elérték a száz pontos határt.

A Marosvásárhelyi VSK számára két hazai mérkőzés következik a fővárosi ellenfelekkel szemben, előbb kedden 17.45-től a Dinamót, majd jövő szombaton 18 órától a Rapidot fogadják.

Férfi kosárlabda, élvonalbeli bajnokság, felsőház, 6. forduló:
Kolozsvári U-BT–Marosvásárhelyi VSK 100–76 (23–23, 22–13, 24–24, 31–16).
A VSK pontszerzői: Jeremic 18, Gajovic 13, Lowrance 12, Sánta 10, Bölöni 6, Paliciuc 5, Engi 5, Person 4, Sólyom 3. Játszott még: Nistor, Mureșan, Borșa.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.