Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A vártnál nehezebben ment, élre állt a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2022. március 12., 22:52

Megdolgozott a sikerért a hiányos kerettel felálló Sepsi-SIC, amely szombat este a női kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 24. fordulójában a CSM Târgoviște együttesét a vártnál nehezebben tudta csak legyőzni.

A vártnál nehezebben ment, élre állt a Sepsi-SIC
Felléptek az első helyre Fotó: Pinti Attila

Az előzetes várakozásokkal ellentétben szorosan alakult a találkozó első része, a kizárólag román játékosokat felvonultató hazai csapat remekül állta a sarat a címvédővel szemben, amely nem számíthatott a kisebb sérüléssel bajlódó két nagyágyú, Brianna Fraser és Jovana Pasic játékára. A Dâmbovița megyeiek elsősorban Stoenescu hárompontos találatainak köszönhetően tudták tartani a lépést a zöld-fehérekkel, akik az első negyed után mindössze négy ponttal vezettek (21–25).

A házigazdák a folytatásban is elszántan küzdöttek, de ekkor Ghizilă és Podar süllyesztettek el egy-egy triplát vendéglátóik gyűrűjébe, majd Cătinean és Raber célozott pontosan, amivel úgy tűnt, sikerül megtörni az ellenfél ellenállását, amely már nem tudott visszazárkózni, így húszpercnyi játékidő után nyolc egységnyi volt a háromszékiek előnye (33–41).

Szünet után Zoran Mikes tanítványai gyorsan összehoztak egy 10–0-s sorozatot, amivel már jelentősen nőtt a különbség, de a hazaiak ekkor sem adták fel a küzdelmet, Irimia és Ivan pedig nagyon elkapták a fonalat, és a Târgoviște megnyerve a harmadik negyedet, ismét faragni tudott hátrányából (50–57).

A záró felvonást hiába kezdték újra határozottabban a szentgyörgyi lányok, hamarosan megtorpantak, ami lehetőséget adott a hazaiaknak, hogy tovább csökkentsenek a különbségen, és négy perccel a találkozó vége előtt fel is zárkóztak három pontra. Még időben eszméltek azonban a zöld-fehérek, érkezett Jones és Raber válasza, majd Ghizilă triplája végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát.

A Sepsi-SIC a vártnál nehezebben gyűjtötte be a két pontot, amivel a bajnoki rangsor élére állt, de hogy az alapszakasz végére ezt a pozícióját meg tudja-e tartani, azt a Szatmárnémeti VSK elleni rangadó fogja eldönteni, amelyet március 16-án, szerdán este 7 órakor rendeznek a Sepsi Arénában.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 24. forduló:

CSM Târgoviște–Sepsi-SIC 68–76 (21–25, 12–16, 17–16, 18–19).
Târgoviște: Irimia 23 (3x3), Popescu 16, Stoenescu 11 (3x3), Dumitru 6, Doba 4, Cserék: Ivan 6, Tănase 2, Ignat Kleeman. Edző: Cătălin Tănase.
Sepsi-SIC: Wallace 10 (1x3), Jones 11, Raber 17, Podar 9 (1x3), Pop. Cserék: Ghizilă 17 (5x3), Croitoru 8 (1x3), Cătinean 4. Edző: Zoran Mikes.
Játékvezetők: Cristina Anuței, Alin Bobeică, Lavinia Gheorghe.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.