Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A székelyudvarhelyi diákkosárlabdázók meg sem álltak a döntőig

Józsa Csongor 2024. június 05., 17:46

Éremmel tért haza a Tompa László általános iskola csapata az országos döntő tornáról.

A székelyudvarhelyi diákkosárlabdázók meg sem álltak a döntőig
Az ezüstéremnek is lehet örvendeni Fotó: Székely Sport

A székelyudvarhelyi Tompa László általános iskola negyedik osztályos vegyescsapata megnyerte a városi, a megyei, majd a zónadöntőt, így jutott el a 4X4-es kosárlabda-bajnokság Kolozsváron rendezett, nyolc együttest felvonultató hétvégi döntő tornára.

Itt a Nagy Mária Enikő által irányított gárda a csoportmeccsek során Nagykároly és Pitești ellen diadalmaskodott, valamint a Bukaresttel szemben alulmaradt. Miután körbeverés volt, a székelyudvarhelyi csapat zárt az első helyen, így döntőt játszottak. A Jászvárossal két negyedet követően szoros volt az állás, aztán az ellenlábas a maga javára fordította a párharcot.

Fotó: Székely Sport

A Tompa László általános iskola negyedik osztályos együttes tagjainak a nyakába az ezüstérem került.

„Számunkra ez felér az aranyéremmel. Igazi csapatmunka volt, a gyerekek, a szülők, a tanárok mindent beletettek, hogy elérjük ezt az eredményt. Nagyon büszke vagyok az együttesre, iskolánk számára a sport terén nagyot alkottak. Külön kiemelném a Vendor SK-t is, hiszen többen ott nevelkedtek, ismerkedtek meg a kosárlabdázással. Ráadásul a klub segített minket egy rend felszereléssel is. Örülök, hogy a fiatalok a kosárlabdázás felé vették az irányt, most pedig meglett ennek a gyümölcse” – összegzett a Nagy Mária Enikő a tornát követően.

Az ezüstérmet szerző csapat kerete: Erőss Gergő, Erőss Bálint, Kerekes Péter, Dobai Dávid, Demeter Tamás, Dénes Dániel, Demeter Zsombor, Schwarzenberger Viktória, Vas Ágota, Bartal Boglárka, Márton Martina. Testnevelő tanár: Nagy Mária Enikő.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.