Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fölényesen nyert a Sepsi-SIC a megfogyatkozott KSE ellen

Daczó Hodor Barna 2023. február 18., 22:02 utolsó módosítás: 2023. február 18., 22:03

Szombaton a női kosárlabda-bajnokság alapszakaszának tizennyolcadik fordulójában nem borult a papírforma a háromszéki rangadón, a Sepsi-SIC simán legyőzte a céhes városbeli KSE csapatát.

Fölényesen nyert a Sepsi-SIC a megfogyatkozott KSE ellen
A KSE egyetlen harmadban bizonyult jobbnak a Sepsi-SIC-nél. Korábbi felvétel Fotó: Tofán Levente

Jespersen, Cave és Gödri-Părău kosaraival 7–0-s sorozattal startolt a Sepsi-SIC, és bár Wilson, Hawks és Biszak révén a KSE igyekezett tartani a lépést a címvédővel, a zöld-fehérek előnye az első tíz perc végére 12 pontra nőtt (22–10). Corda hármasával indult a második negyed, ám Kozman sérülést szenvedett és a Sepsi-SIC magasabb sebességfokozatba kapcsolt, előnye egyre nőtt, a remek formában levő Cave megállíthatatlanul szerezte a pontokat, és a csapatok 45–18-as állásnál vonultak pihenőre.

A harmadik negyedben a KSE nagyot küzdött, a remek csapatjáték mellett Debreczi, Mitrovic és Hawks hárompontosai is nyomtak a latban, és Debreczi sérülése, továbbá Biszak kipontozása ellenére a kék-fehéreknek sikerült lefaragni a hátrányból. Az utolsó tíz percben a megfogyatkozott és fáradt KSE nem bírta tartani az előző negyedben diktált tempót, a sepsiszentgyörgyiek tovább növelték előnyüket, a mérkőzés a megyeszékhelyiek 29 pontos győzelmével ért véget.

A nyolc győzelmet és ugyanannyi vereséget jegyző KSE március 4-én Aradot látja vendégül, míg a százszázalékos teljesítménnyel rendelkező Sepsi-SIC a CSM Alexandria otthonába látogat. Addig azonban mindkét csapat a Román Kupa nyolcas döntőjében lép pályára, február 25. és 27. között a Sepsi Arénában a legjobb nyolc között a Sepsi-SIC ellenfele ezúttal is a CSM Alexandria lesz, míg a Kézdivásárhelyi SE az Aradi ICIM együttesével találkozik.

Női kosárlabda-bajnokság, alapszakasz, 18. forduló:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Kézdivásárhelyi SE 87–58 (22–10, 23–8, 15–23, 27–17).
A Sepsi-SIC pontszerzői: Cave 25, Jespersen 23 (1), Gereben 12 (2), Jones 10, Hristova 10, Ghizila 3, Orbán 3, Gödri-Părău 1.
A KSE pontszerzői: Hawks 17 (1), Mitrovic 15 (4), Corda 13 (3), Debreczi 3 (1), Lénárt 3 (1), Biszak 2, Wilson 3, Bara-Németh 2.

{E1}

{E2}

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.