Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A kosárlabdázó vegyes érzésekkel fogadta a válogatott behívót

Daczó Hodor Barna 2023. január 28., 11:31

A Kézdivásárhelyi SE kosárlabdázója, Biszak Boglárka meghívót kapott a román női kosárlabda-válogatott 15 fős keretébe. Nem éppen repdesett a boldogságtól.

A kosárlabdázó vegyes érzésekkel fogadta a válogatott behívót
Galérianézet
Biszak Boglárka Fotó: fiba.basketball.

A 23 éves védővel, aki korábban a korosztályos keretekben is bizonyította tehetségét, a válogatottságig vezető út és további céljai mellett többek között arról is beszélgettünk, miért nem tudott maradéktalanul örülni a behívónak. A válogatott az utolsó két Eb-selejtezőre készül.

– Hogyan érintett ez a meghívás a válogatottba?

– Normális esetben egy behívó a román válogatottba egy dicsőség, annak örvendeni kell, hiszen egy elismerés a kemény munkáért, amit belefektettem a kosárlabdázásba. Bennem azonban mégis vegyes érzések voltak, amikor megkaptam a behívót. Elég nagy közös múltam van már a válogatottal, hiszen 15–16 éves korom óta, bár nem folyamatosan, de tagja vagyok annak, és amint mondtam, vegyes érzéseket keltett bennem a behívó.

– Pontosítanál, kérlek?

– Legutolsó alkalommal rossz szájízzel távoztam a válogatottból.

– Beavatnál a részletekbe?

– Tavaly nyár elején hívtak be a 3x3-as U23-as válogatottba, melynek oszlopos tagja voltam. Nem köteleztek, hogy részt vegyünk minden tornán, voltak lányok, akik személyes okok miatt visszaléptek, én azonban minden egyebet félretéve mindegyiken ott voltam, amelyekre hívtak. Úgy éreztem, minden megtettem, amit kértek.

Boglárka a korosztályos válogatottakban is bizonyította tehetségét Fotó: fiba.basketball.

A nyár legnagyobb tornája a Bukarestben rendezett U23-as világbajnokság volt. Nagyon vártam én is, egy óriási dolog volt számomra ez a torna. A klubbal már elkezdtük az edzéseket a bajnoki szezonra, amikor behívtak felkészülni a világbajnokságra. Boldog voltam, hogy ott lehetek.

Az utolsó előtti napon behívtak egy negyedik lányt a Sepsi-SIC keretéből, aki csak időnként volt tagja a nyári 3x3-as csapatnak. Senki sem gondolta volna, hogy a bejáratott formációt megváltoztatják, főleg ilyen kevés idővel a világbajnokság előtt. Már a technikai dolgokat intézték, megvolt a csapatfotózás, el voltunk szállásolva a hotelben. Aztán a torna kezdete előtti utolsó este későn összehívtak egy gyűlést, ahol közölték velem, hogy nem leszek tagja a 3x3-as csapatnak.

Ez váratlanul és nagyon rosszul érintett, hiszen nem gondoltam volna, hogy ennyi befektetett munka és együtt töltött idő után, a legutolsó pillanatban kiraknak a keretből.

– Mivel indokolták a döntést?

– Nagyon sokáig rágódtam még utána ezen, nagyon zavaros kép volt számomra. Végül szóba álltam a Román Kosárlabda-szövetség elnöknőjével, és az ő közbenjárásával kiderült, hogy személyes okok miatt raktak ki.

Egy edzői döntés volt, amit nekem tiszteletben kellett tartanom.

Úgy érzem, tiszteletben is tartottam, hiszen, amint ezt elmondták nekem, egyszerűen visszavonultam. Azt hiszem, nehezteltek rám, amiért nem maradtam továbbra is ott velük, de egy ilyen helyzetben úgy vélem, érthető, hogy ez rosszul érintett. Nem beszélve arról, hogy szüleimnek és testvéremnek szállást foglaltam, utóbbinak, aki Magyarországról érkezett, repülőjegyet vettem, és szólni sem volt időm, hogy ne jöjjenek, annyira későn hozták meg a döntést. Mindez együtt túl sok volt számomra, hogy hirtelen feldolgozzam.

Örömteli pillanat a 3x3-as, U23-as válogatottban Fotó: fiba.basketball.

Akkor azt tartottam a legjobb döntésnek, hogy inkább a családommal ülök, mint a válogatottal. Utólag olyan visszajelzést kaptam, hogy drámaian viselkedtem, pedig szerintem az, hogy visszavonultam és a szüleimmel ültem tovább, minden volt, csak nem drámai.

– Térjünk vissza a jelenlegi behívódra, ami már nem az ifi, hanem a felnőtt válogatottba szól.

– Nagyon próbálom nem egy lapra tenni a két dolgot, mert így könnyebb elfogadnom ezt a behívót. Egy hete tudtam meg a hírt, és először azt sem tudtam, hogyan kellene reagálnom. Tudom, hogy ez egy jó dolog, meg elismerés, és igazán örvendek annak, hogy beválogattak a felnőtt keretbe. Az, hogy a junior válogatottak után a felnőtt csapatba is behívtak, egy nagy lépés, és tisztában vagyok ennek a jó oldalával. De azon még dolgoznom kell, hogy az említett rossz oldalát valahogy félretegyem.

Sokat gondolkoztam rajta, és végül úgy döntöttem, hogy el kell mennem.

Ez most egy hétről szól, nem egy egész nyarat kell ott töltenem. Félre kell rakni a negatív élményeket, és meg kell próbálni kihozni ebből a hétből a legjobbat. Egy közös célunk van azokkal a lányokkal, akikkel ott leszünk, és azért dolgozni kell, majd visszajönni és visszaállni a normális kerékforgásba.

– Mesélj a válogatotthoz vezető útról, és arról, hogy mikor, miért kezdtél kosarazni?

– Bereckben meghirdették, hogy indul egy kosárlabdacsoport, ahová a bátyám jelentkezett. Én is akartam menni, arra azonban már nem emlékszem, miért. Kezdetben, talán azért, mert nagyobb korosztálybeliek voltak a többiek, a szüleim nem támogatták, hogy kosarazzak, az első edzésre például csak nézőként engedtek el. Megjegyzem, azóta ők a legnagyobb támogatóim, és bármiben szükségem van segítségre, rájuk mindig számíthatok. Azonban nem üldögéltem sokáig a padon, hamar beálltam én is edzeni, és azóta is nagyon szeretem ezt a sportot.

A válogatottba teljesítmény alapján hívnak be. Azt hiszem, a korosztályos bajnokságokban kikérik az edzők véleményét. Ha jól dolgozol a klubcsapatnál és jó eredményeket érsz el, felfigyelnek rád. Ami a felnőtt keretet illeti, gyanítom, hogy a statisztikát nézték, és úgy kerültem be, hogy a mutatók szerint ott vagyok a tíz legjobb romániai játékos között.

– Hogy kerül valaki az ország legjobbjai közé? Az edzéseken kívül pluszban is dolgozol?

– Edzőterembe is járunk, és a kötelező edzések mellett eljárok néha a sportcsarnokba. Az idei évet is ott kezdtem. Január 2-án teljesen üres volt a csarnok, hiszen akkor még mindenki az ünnepek fáradalmait pihente ki. Magammal hoztam a hangfalamat, hallgattam a kedvenc zenémet, az enyém volt az egész terem, és ez nagyon jó érzéssel töltött el. Be kellett húznom a palánkot, ami nem ment egyedül, ám a csarnok előtt megkértem két ismeretlen fiatalt, hogy segítsenek, és másfél-két órán át magam voltam a kosárlabdával.

Felért egy terápiával, hiszen teljesen más, amikor magamtól jövök be edzeni, mint amikor tudom, hogy be kell jönnöm.

Az is számít, hogy olyankor nem kell igazodnom a körülményekhez, nincsenek szabályok, egyszerűen azt teszem, ami jön magától.

– Hogyan értékeled az idei szezonbeli játékodat?

– Van egy rossz szokásom: alulértékelem magam. Ugyanakkor tudom, hogy mennyi munkát, energiát, figyelmet és időt fektettem a kosarazásba, és azt is, hogy ennek eredménye van, ezért értékes játékosnak tartom magam.

A KSE-vel a cél a felsőházi rájátszás Fotó: Zsoli Jeffwarder

Nagy lépést jelentett számomra, hogy a múlt szezonban eligazoltam Szatmárnémetire, amely akkor az ország második legjobb csapataként volt számon tartva. Féltem megtenni ezt a lépést, viszont nagyon örvendek, hogy mégis megléptem, mert ezzel kimozdultam a komfortzónából: távol az otthonomtól, egy komoly csapatnál voltam, ahol rengeteg pluszedzésre volt lehetőségem, amit ki is használtam, és úgy érzem, ezzel óriási lépést tettem előre.

Tavaly nyáron végig dolgoztam a válogatottal, akkor is fejlődtem, és úgy vélem, ebben a szezonban látszik ennek az eredménye. Ezt mutatják a statisztikák, és én is tapasztalom magamon a fejlődést, azt, hogy a befektetett munka megtérült.

Ám az eredményeket a csapattal együtt értük el. Nagyon szeretem, hogy a csapaton belül jó kapcsolatok alakultak ki, mindenki barátságos volt a többiekkel az első pillanattól, ami nagyon sokat számít, és ez a pályán is érződött. Úgy vélem, egész jól állunk jelenleg a tabellán.

– Hogy érzed, játékosként van még hova fejlődnöd?

– Mindig gyengébb volt a bal kezem. Ne mondanám, hogy ez most a nagyon gyenge pontom, mert dolgoztam az ügyön, viszont úgy érzem, még mindig van, mit fejlesztenem rajta. Azon kívül a labdavezetést is tökéletesíteném, hogy legyen mindig fent a fejem, és többet lássak a pályán, mint jelenleg.

– Mit tartasz a legnagyobb erősségednek?

– Játék közben nagyon jó pillanatnyi döntéseket tudok hozni, felismerem a helyzetet és azonnal lereagálom. Azon kívül imádok egy–egyezni, nagyon szeretek betörni, de az összjátékot is szeretem, egyik kedvencem az adom-kapom játék.

– Mi jöhet még a válogatott után? Játékosként milyen további céljaid vannak?

– Az azonnali cél, hogy a szezont minél jobb helyen fejezzük be. Az volt az egyik kitűzött cél, hogy a felsőházban kezdjük a rájátszást, és most arra kell összpontosítanunk, hogy ez megvalósuljon, aztán ott minél jobb helyezést érjünk el.

Ami a távlati céljaimat illeti, szeretném magam kipróbálni egy külföldi bajnokságban. Dédelgetett álmom, hogy a kosárlabdázás által ösztöndíjat nyerjek egy külföldi egyetemen, melynek a csapatában játszhatnék, mellette meg mesteriznék.

– Gondoltál már arra, mivel foglalkoznál a játékos-pályafutásod után?

– Több opcióm is van. Kinetoterápiát végeztem Kolozsváron, és gyógytornász szeretnék lenni. A második opcióm, hogy tornatanárnő legyek, így lehet, testnevelés-egyetemre is beiratkoznék. Soknak tűnhet, hogy mesterizni szeretnék gyógytornász-szakon, emellett a testnevelési egyetemen is diplomáznék, ám mindemellett kosarazni is akarok, mert nem tudom elképzelni a jövőmet kosárlabdázás nélkül.

– Az edzősködés is szerepel az opcióid között?

– Jelenleg egy csapattársammal tízéves kisfiúkat edzünk, és azt is nagyon élvezem. Az említett testnevelés-egyetemen tornatanári és edzői szakot választanék. Ezt még nem döntöttem el, de szívesen dolgozok ilyen téren.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett sport.szekelyhon.ro aldomainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?
A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.
A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székely Sport által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID sport.szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll sport.szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs sport.szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárat  
newsvote_ sport.szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
sport.szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap
saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

 

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act  facebook.com  munkamenet  harmadik fél
c_user  facebook.com  1 nap  harmadik fél
datr  facebook.com  1 nap  harmadik fél
fr  facebook.com  1 nap  harmadik fél
locale  facebook.com  1 nap  harmadik fél
presence  facebook.com  munkamenet  harmadik fél
sb  facebook.com   1 nap  harmadik fél
spin  facebook.com   1 nap  harmadik fél
wd  facebook.com   1 nap  harmadik fél
x-src  facebook.com   1 nap  harmadik fél
xs  facebook.com   1 nap  harmadik fél
urlgen  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
csrftoken  instagram.com   1 év  harmadik fél
ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
ig_cb  instagram.com  1 nap  harmadik fél
ig_did  instagram.com  10 év  harmadik fél
mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
sessionid  instagram.com  1 év  harmadik fél
shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE  youtube.com  1 nap  harmadik fél
SSID  youtube.com  1 nap  harmadik fél
SID  youtube.com  1 nap  harmadik fél
 SIDCC   youtube.com  1 nap  harmadik fél
SAPISID youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID youtube.com 1 nap harmadik fél
GPS youtube.com 1 nap harmadik fél
YSC youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID youtube.com 1 nap harmadik fél
 __Secure-xxx  youtube.com  1 nap harmadik fél 

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

 

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID; cookieControll; cookieControlPrefs; _ga; _gat; _gid.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni. A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek. A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads; _fbp; ads/ga-audiences; DSID; fr; IDE; pcs/activeview; test_cookie; tr


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act; c_user; datr; fr; locale; presence; sb; spin; wd; x-src; xs; urlgen; csrftoken; ds_user_id; ig_cb; ig_did; mid; rur; sessionid; shbid; shbts; VISITOR_INFO1_LIVE; SSID; SID; SIDCC; SAPISID; PREF; LOGIN_INFO; HSID; GPS; YSC; CONSENT; APISID; __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.