Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A hatodik bajnoki címét gyűjtheti be a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2022. április 30., 11:19

A női kosárlabda-bajnokság fináléjának mindent eldöntő utolsó mérkőzését játssza szombaton a Sepsi-SIC az Aradi FCC Baschet ellen. Az egyik fél három sikeréig tartó párharcban eddig mindkét csapat kétszer győzött, így az utolsó összecsapás dönt.

A hatodik bajnoki címét gyűjtheti be a Sepsi-SIC
Aki nyer azé lesz az aranyérem Fotó: Pinti Attila

Az ötszörös bajnok székelyföldi együttes számára a lehető legjobban kezdődött a párharc, hiszen az első két találkozón hazai környezetben sikerült felülmúlnia riválisát, és ekkor már csak egyetlen győzelem választotta el a címvédéstől.

A folytatás azonban nem úgy alakult, amint arra a zöld-fehérek szurkolói számítottak, Aradon kétszer is vereséget szenvedtek, így a bajnoki cím sorsa az utolsó mérkőzésen fog eldőlni, amelyet a háromszékiek az alapszakasz megnyerésével kiharcolt pályaelőnyüknek köszönhetően saját közönségük előtt játszhatnak.

Fotó: Pinti Attila

A finálé végkimenetelének tekintetében a két csapat formáján és győzni akarásán túl nagy szerepe lehet a sepsiszentgyörgyi közönségnek, amely eddig is számos alkalommal bebizonyította, akár reménytelen helyzetben is lendületet tud adni kedvenceiknek, és hatodik játékosként képes belehajszolni őket a győzelembe, annál is inkább, hogy a hírek szerint Aradról is jelentős számú szurkolói kontingens fog érkezni.

Az idény legfontosabb megmérettetésére készülő Sepsi-SIC vezetőedzője, Zoran Mikes is mérkőzés előtti nyilatkozatában kiemelte, csapatának nagy szüksége van a bíztatásra, ezért számít a közönség nagyszámú jelenlétére. A bosnyák szakember szerint most érhet be annak a munkának a gyümölcse, amiért az egész szezon ideje alatt keményen dolgoztak, és ezt most a szurkolókkal közösen learathatják.

„Nem akarok sokat beszélni az aradi elvesztett meccsekről, mert azon már úgysem tudunk változtatni. Természetesen kielemeztük, hogy mit csinálhattunk volna másként, de ez már mögöttünk van. Ami viszont még előttünk áll, az az ötödik összecsapás, és lényegében a teljes idényben azért dolgoztunk, hogy ha szükséges, azt hazai pályán játszhassuk.

Fotó: Pinti Attila

Bízom abban, hogy ez nagy előnyt fog jelenteni számunkra, mert viszonylag fiatal csapat lévén, a lányoknak szükségük van a közönség támogatására.

Ez egy lehetőség a szurkolók számára is, hogy a lehető legtöbben vegyenek részt ezen a mérkőzésen, és arra kérem őket, legyenek minél hangosabbak, teremtsenek fergeteges hangulatot a csarnokban, mert ez megduplázhatja az energiánkat. Most a legfontosabb, hogy a csapat és a szurkolók is készen álljanak erre a megmérettetésre, és megnyerjük a bajnokságot” – fogalmazott Zoran Mikes, a Sepsi-SIC vezetőedzője.

A szombaton 18 órakor kezdődő finálé mindent eldöntő utolsó mérkőzésén a Sepsi Arénába ingyenes a belépés, de aki nem tudja a helyszínen megtekinteni, a kosárlabda-szövetség YouTube-csatornáján (FRB TV) élőben követheti, és szurkolhat a szentgyörgyi lányoknak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.