Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A hajrában szalasztotta el a diadalt a Vásárhelyi VSK

Horváth Bálint Ottó 2024. március 23., 20:36

Hiába játszott előnyben a Bukaresti Rapid elleni hazai mérkőzés legnagyobb részében, végül újra alulmaradt a Marosvásárhelyi VSK férfi kosárlabdacsapata az élvonalbeli bajnokság felsőházának 8. fordulójában.

A hajrában szalasztotta el a diadalt a Vásárhelyi VSK
Kicsúszott a kezükből Fotó: Haáz Vince

Az utóbbi időben gödörbe került marosvásárhelyieknek alig négy nappal a Dinamo elleni vereség után lehetőségük volt véget vetni a rossz sorozatuknak a ranglistán éppen előttük álló vetélytársukkal szemben.

Az összecsapás elején kiválóan működött a palánk alatti játék a VSK-nál, így vezetésre tettek szert, ám a fővárosiak jól tartották magukat.

Az első negyed végén mégis sikerült hat pontos előnyt kidolgoznia a házigazdának, majd a fiatal Nistor és az amerikai Lowrance kosarainak köszönhetően tíz fölé növelték a különbséget.

A Rapid hamar felzárkózott ugyan, de a szünet előtt Jeremic öt pontjával a vásárhelyiek ismét elhúztak.

A fordulást követően visszaesett a VSK támadójátéka, azonban az ellenfél ezt nem tudta kihasználni, így sokáig magabiztosan vezettek, a harmadik negyed végére viszont a bukaresti gárda hat pontra csökkentette a hátrányát.

A következő öt percben megtorpantak a hazaiak, mindössze két kosarat szereztek, így a Rapid a hajrá kezdetén megfordította az eredményt, és három pontos előnyét meg tudta őrizni a végéig.

A VSK sorozatban a hatodik vereségét szenvedte el, ennek ellenére továbbra is a nyolcadik, utolsó rájátszást érő helyet foglalja el. Két forduló maradt hátra a felsőházból, a vásárhelyiek jövő héten csütörtökön a Brassói Corona otthonában játszanak, ahol mindenképpen győzelemre van szükségük.

Férfi kosárlabda, élvonalbeli bajnokság, felsőház, 8. forduló:

Marosvásárhelyi VSK–Bukaresti Rapid 76–79 (21–15, 26–22, 14–18, 15–24).
A VSK pontszerzői: Jeremic 16, Nistor 16, Sánta 14, Gajovic 13, Lowrance 9, Person 7, Paliciuc 1. Játszott még: Borșa.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.