Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A gyenge kezdés után simán kikapott Kolozsváron a vásárhelyi női kosárcsapat

Horváth Bálint Ottó 2024. március 29., 14:46

Hátrányba került az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság 5–8. helyekért zajló rájátszásának első körében a Marosvásárhelyi VSK, amely szombaton kora délután egyértelmű vereséget szenvedett a Kolozsvári U otthonában.

A gyenge kezdés után simán kikapott Kolozsváron a vásárhelyi női kosárcsapat
A VSK-hoz visszatért az egészségügyi problémákkal küszködött amerikai Alexis Cortez, de nem tudott eredményes lenni a mérkőzésen. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

A rájátszás negyeddöntőjében mindkét együttes kettős vereséggel maradt alul, a VSK-t az alapszakaszgyőztes Konstancai CSM, míg az Universitateát a CSM Târgoviște ejtette ki.

Borzasztóan indult a meccs a vásárhelyiek számára, az első tizennégy pontot ugyanis a házigazdák szerezték. A VSK így már az első negyedben tetemes hátrányba került, ráadásul a folytatásban sem tudott jelentősen feljavulni a csapat, így a szünetben az Universitatea fölényesen, 23 ponttal vezetett.

A mérkőzés második félideje sem hozott lényegi változást, a kolozsváriak tovább növelték a különbséget, míg a vendégek erejéből annyira futotta, hogy megnyerték az utolsó játékrészt, de ezzel együtt nagyarányú, 31 pontos vereséget szenvedtek.

A Kolozsvári U előnybe került a két nyert mérkőzésig tartó párharcban, amelynek második találkozóját április 5-én rendezik Marosvásárhelyen.

Női kosárlabda, élvonalbeli bajnokság, rájátszás, 5–8. helyek, 1. mérkőzés:
Kolozsvári U–Marosvásárhelyi VSK 75–44 (26–9, 18–12, 21–8, 10–15).
A vásárhelyiek pontszerzői: Bobar 12, Sólyom 6, Lipovan 5, Chiș 5, Ardelean 5, Șchiopu 4, Plăvițu 3, Czimbalmos 2, Mărcuș 2. Játszott még. Cortez, Ciciovan.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.