Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A fővárosban rajtol a női kosárlabda-bajnokság új idénye

Sánta Imre 2022. október 01., 12:07 utolsó módosítás: 2022. október 01., 13:41

Az egy évvel korábbi gyakorlathoz hasonlóan a pontvadászat idén is egy teremtornával kezdődik. A háromszéki csapatok szombaton lépnek pályára, a címvédő Sepsi-SIC a Kolozsvári U, míg a Kézdivásárhelyi SE a Konstancai CSM ellen játssza első mérkőzését.

A fővárosban rajtol a női kosárlabda-bajnokság új idénye
Szinte biztosnak vehető a Sepsi-SIC címvédése Fotó: Pinti Attila

Az előző szezonhoz képest megfogyatkozott a mezőny, ugyanis nagy meglepetésre a tavalyi bronzérmes Szatmárnémeti VSK vezetősége már korábban bejelentette, visszalépnek a bajnokságból, így csupán tizenegy csapat áll rajthoz, köztük a hatszoros bajnok és címvédő Sepsi-SIC, valamint a tavalyi küzdelemsorozatot hetedik helyen záró Kézdivásárhelyi SE.

A két együttesnek teljesen más céljaik vannak az új idényben, a Zoran Mikes által irányított zöld-fehérek újabb bajnoki címért és kupagyőzelemért küzdenek, illetve megcélozzák az Euroliga főtábláját is, ennek érdekében október 11-13. között Belgrádban vesznek részt egy selejtezőtornán, amelynek győztese továbbjut a csoportkörbe.

Fotó: Pinti Attila

A hazai élvonalban az erőviszonyokat tekintve idén nagy valószínűséggel az Aradi FCC Baschet és a Bukaresti Rapid lesznek majd a szentgyörgyiek legfőbb riválisai.

A Kézdivásárhelyi SE viszont nem dédelget nagyratörő álmokat, Ljubomir Kolarevic vezetőedző a realitások talaján maradva fogalmazta meg csapata célkitűzését, ami nem más, mint megismételni tavalyi teljesítményüket, amikor először sikerült a rájátszásba jutni, és idén is ezt várja tanítványaitól.

A fővárosi teremtorna összecsapásait a Román kosárlabda-szövetség YouTube-csatornáján (FRB TV) élőben közvetítik.

Az 1. forduló mérkőzéseinek programja:

Szombaton:
Bukaresti Rapid– CSM Alexandria (14 óra),
Kolozsvári U–Sepsi-SIC (16 óra),
Konstancai CSM–Kézdivásárhelyi SE (18 óra).

Vasárnap:
CSM Târgoviște–Aradi FCC Baschet – halasztva,
Brassói Olimpia–Marosvásárhelyi Sirius (16 óra).

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.