Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A felsőházi rájátszás a cél a KSE női kosárlabdacsapatánál

Daczó Hodor Barna 2023. szeptember 14., 14:59

Szeptember elején kezdte el a felkészülést a 2023–2024-es idényre az újonnan érkezett idegenlégiósokkal és saját nevelésű ifikkel is megerősödött Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata. A szezon első hivatalos mérkőzésén a kék-fehérek hazai pályán fogadják a Marosvásárhelyi VSK-t a Román Kupa első körében, egy héttel később pedig a bajnokság is elkezdődik.

A felsőházi rájátszás a cél a KSE női kosárlabdacsapatánál
A Brassói Olimpia elleni győztes csapat Fotó: KSE Basketball

A spanyol Claudio Garcia Morales által edzett lányok sikerrel vették az első, szeptember 9-én rendezett edzőmérkőzést, 78–69 arányban legyőzve hazai pályán a Brassói Olimpia együttesét. Szombaton a tapasztalt saját nevelésű játékosok, illetve az idegenlégiósok mellett játéklehetőséget kapott az idei szezonban a keretet erősítő több ifjú tehetség is. Közülük a folytatásban többen edzhetnek majd a felnőtt csapattal. Két további edzőmérkőzés szerepel a programban: szerdán 75–61-re alulmaradtak Brassóban, az Olimpia pályáján, amely így visszavágott a korábbi vereségért, hétvégén pedig a megyeszékhelyen, a bajnoki címvédő Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC ellen méretnek meg a lányok.

Jövő héten indul a szezon

Az otthoni felkészülést követően a KSE első hivatalos mérkőzését hazai pályán, a Kicsid Gábor Sportcsarnokban játssza szeptember 23-án, szombaton, amikor a Román Kupa selejtezőkörének odavágóján a Marosvásárhelyi VSK-t fogadja. A visszavágót október 7-én rendezik a Maros-parti együttes otthonában.

A szeptember 30-án startoló, kilenc csapat részvételével rendezett Nemzeti Liga első fordulójában a céhes városiak a Bukaresti Rapid vendégeként lépnek pályára, a második játéknapon, október 14-én hazai pályán a válogatottat is irányító Dan Calancea által edzett Brassói Olimpia csapatát fogadják.

A folytatásban Kolozsváron, az U ellen játszanak a lányok, a 4. fordulóban szabadnapos lesz a csapat, majd a CSM Târgoviștét látja vendégül. A 6. játéknapon Marosvásárhelyen játszanak a kék-fehérek, december 2-án a bajnok Sepsi-SIC-kel csatáznak, majd Konstancára utaznak. Az alapszakasz odavágóját hazai pályán, az Aradi FCC UAV ellen zárja a KSE.

A felsőház a cél

Lénárt Adolf ügyvezető menedzser a Székely Sport megkeresésére elmondta, bár egyelőre nem ismerik a többi, kivétel nélkül komoly keretváltozáson átesett csapatot és a KSE is a felkészülés kezdeti szakaszában van, céljuk a Román Kupában a selejtezőkörből a nyolcaddöntőbe jutás, a bajnokságban pedig a felsőház elérése.

További cél a fiatal, tehetséges, saját nevelésű játékosok képzése, nevelése és beépítése a felnőtt keretbe, hogy hosszú távon egyre inkább a saját játékosokra építhessük a csapatot”

– hangsúlyozta a vezető.

A KSE az alábbi kerettel kezdte el a felkészülést

Játékosok
: Kozman Kriszta, Domokos Réka, Bara-Németh Beáta, Milica Mitrovic, Voloncs Orsolya, Anastasia Hayes, Lénart Amanda, Samantha Keltos, Barta Anett, Kádár Helén, Chantel Charles, Tiboldi Luca, Tódor Fanni.
Szakmai stáb: Claudio Garcia Morales vezetőedző, Farkas Alpár másodedző, Csutak András és Farkas Gellérd edzők, Rendy Hanna fizioterapeuta.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.