Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

50 ponttal verte a Steaua a gyergyói kosarasokat

Gergely Imre 2024. március 24., 18:36 utolsó módosítás: 2024. március 24., 18:47

Nem volt egy súlycsoportban a házigazda Gyergyószentmiklósi ISK-VSK a feljutásra törő Steauával a férfi kosárlabda Liga I vasárnapi rájátszás mérkőzésen. A bukarestiek 109 pontot szórtak, a gyergyóiak 59-et.

50 ponttal verte a Steaua a gyergyói kosarasokat
Galérianézet
A Steaua rendkívül magabiztos sikert aratott a gyergyói gárda ellen Fotó: Bende Zoltán

Két olyan csapat találkozott vasárnap délután a gyergyószárhegyi sportcsarnokban, amelyeknek teljesen más céljaik vannak ebben a szezonban. Míg a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK-nak még mindig a tapasztalatszerzés, a fejlődés az alap, addig a Bukaresti Steaua az élvonalba jutásért küzd, és annak az első számú esélyese is. A pályán mutatott erőviszonyok is ezt igazolták: a Steaua egyelőre több lépéssel a gyergyóiak előtt jár.

Fotó: Bende Zoltán

Az első negyedben még 13 pont volt a különbség a fővárosiak javára, a másodikat pedig 22 egyésggel nyerték a vendégek, eldöntve a lényegi dolgokat. A szünet után igazából már csak az volt a kérdés, hogy sikerülhet-e 100 alatt tartani a vendégeket. Nem jött össze, a harmadik felvonás végére már 97 pontnál járt a Steaua.

Fotó: Bende Zoltán

A záró periódus már jóval kevesebb találatot hozott, mint az előzőek, így alakult ki a kereken 50 pontos különbséget jelentő 59–109-es végeredmény. Bodó Tamás viszont ezen a meccsen elért 21 dobott egységig és Zerkula Zoltán teljesítményére sem lehet panasz, ugyanis 19-ig jutott.

„Nyilván nem egy kategória velünk a Steaua, ők egy profi csapat, mindenki fizetésért játszik, heti 10-12 edzésük van és ez meglátszott a játékukon. De úgy gondolom, hogy a fiúk nagyon jól állták a sarat, és a nagy eredménykülönbség ellenére az egyik legjobb meccsünket hoztuk ebben a szezonban. Büszke vagyok a fiúkra, remélem a közönség is. Köszönjük a biztatást és várjuk a nézőket a következő meccsre is” – nyilatkozta Kercsó Zoltán, a hazaiak edzője a mérkőzés után.

Férfi kosárlabda Liga I rájátszás,
Gyergyószentmiklósi ISK-VSK–Bukaresti Steaua 59–109 (17–30, 15–37, 21–30, 6–12)
A gyergyói pontszerzők: Bodó Tamás 21, Zerkula Zoltán 19, Lokodi Mátyás 10, Matevz Magusar 3, Barabás Gergő 3, László Tamás 2, Csillag Előd 1.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.