Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Véget ért a szezon, nem fért fel a dobogóra a sepsiszentgyörgyi kézilabdacsapat

Sebestyén Ervin 2024. április 23., 19:20 utolsó módosítás: 2024. április 23., 20:21

Lejárt a másodosztályú női kézilabda-bajnokság 2023–2024-es idénye, amelynek végén a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a negyedik helyen végzett, épp lecsúszott a dobogóról.

Véget ért a szezon, nem fért fel a dobogóra a sepsiszentgyörgyi kézilabdacsapat
Jövőre jobb helyezést érne el a háromszéki klub Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Tizenkét forduló lejártával 22 pontot gyűjtött be a háromszéki együttes, akárcsak a harmadik Unirea Slobozia, azonban a Ialomița megyei együttesnek jobb volt a gólkülönbsége. A második pozícióban a Ploiești Prahova végzett, míg az élen a CSM Slatina zárt.

Az utolsó három bajnokin rendre rendkívül kiélezett csatát vívtak a zöld-fehérek, március 10-én 33–32-re verték a Konstancai Neptunt, majd 27–27-es döntetlent értek el az Unirea Slobozia ellen. Az utolsó mérkőzésüket április 21-én játszották, a CSM Slatina otthonában esélyük sem volt a pontszerzésre, 40–22-es vereséget szenvedtek el.

Andreea Gherorghe első szezonját játszotta Sepsiszentgyörgyön Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

„Ez volt az első szezonom Sepsiszentgyörgyön, az igazság az, hogy személy szerint voltak nehezebb időszakok, viszont összességében megérte. Az idény végére nagyon jól összerázódott a csapat és úgy gondolom a következő kiírás még jobban fog sikerülni.

Voltak olyan mérkőzéseink, amire szívesen emlékszem vissza, és bízom benne, hogy jövőre még jobb eredményeket érhetünk el”

– mondta el a Székely Sportnak az idényt követően Andreea Gherorghe.

A fiatal kézilabdázó az idény előtt érkezett a sepsiszentgyörgyi együtteshez, rendre bizonyítási lehetőséget kapott. Elmondása szerint mindenki rendkívül motivált és alig várja a következő kihívást, amire gőzerővel készülnek a csapattal és a szakmai stábbal.

Áprilisban négy játékos is meghívót kapott a korosztályos válogatottakba

Kiváló teljesítményére felfigyeltek a korosztályos válogatottnál is, áprilisban meghívót kapott a keretbe, akárcsak Martina Stan, Cristina Irimia és Daria Lupișcă, így négyen is képviselték a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC együttesét.

Négy Sepsi-SIC játékos kapott meghívót a korosztályos válogatottakba Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Andreea és Cristina az U20-asoknál kapott szerepet, míg Daria és Martina az U18-as válogatottal készülhetett.

„Mindig hatalmas öröm, ha a nemzeti csapatban kapsz lehetőséget és a hazádért harcolhatsz. Volt egy barátságos torna Magyarországon, majd Párizsban is, rendkívül jó hangulatban telt az egész és úgy érzem a játék is jól ment. Ez továbbra is arra motivál, hogy folytassam a kemény munkát és minél jobban szerepeljek” – nyilatkozta lapunknak a fiatal kézilabdázó.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.