Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Új edzővel próbálja meg elkerülni a kiesést a kéziélvonalból a Segesvári VSK

Horváth Bálint Ottó 2024. február 15., 15:10

Szakvezetőt váltott a férfi kézilabda Bölények Ligájában szereplő Segesvári VSK együttese. Az újonc a szezon több mint felének lejártával kieső helyen található, és nehéz feladata lesz megőrizni élvonalbeli tagságát.

Új edzővel próbálja meg elkerülni a kiesést a kéziélvonalból a Segesvári VSK
Sandu Florin Iacobra hárul a feladat, hogy megmentse a kieséstől a csapatot Fotó: Facebook/Sandu Florin Iacob

A segesváriak a tavaly feljutást kiharcoló vezetőedzővel, a játékosként több, mint százszoros román válogatott, valamint a Konstancai HCM és a Bukaresti Steaua színeiben hét bajnoki címet szerző Marius Stavrosituval a kispadon kezdték el az idényt. A keretet sikerült megerősíteni élvonalbeli tapasztalattal rendelkező kézilabdázókkal, a klub pedig egyértelműen a bennmaradást tűzte ki célként a 14 csapatos Bölények Ligájában.

A VSK biztatóan indította a bajnokságot, az elején szinte kivétel nélkül szoros mérkőzéseket játszott, annak ellenére, hogy a mezőny erős ellenfeleivel találkozott. Aztán az ötödik játéknapon a segesvári együttes megszerezte az első győzelmét, házigazdaként 31–29-re múlta felül a Bákói CSM-t. Nem kellett sokat várni az idegenbeli sikerre sem, a nyolcadik fordulóban 22–21-re nyertek a Temesvári Poli otthonában. Az odavágók végén újabb mérkőzésen tudták megszerezni a három pontot vendégként, 24–21-re diadalmaskodtak a sereghajtó CSM Vaslui ellen.

A visszavágó-sorozat első három találkozóján az élcsapatokkal szemben egyértelmű vereséget szenvedtek a segesváriak, a vezetőség pedig közös megegyezés alapján szerződést bontott Stavrosituval.

Nagyon hamar megtalálták az utódját, helyét a tapasztalt Sandu Florin Iacob vette át.

A 47 éves bákói származású szakvezető játékos pályafutása során szintén kiemelkedőt alkotott, négy bajnoki címet és öt kupagyőzelmet ünnepelt. A román válogatottban 154 mérkőzésen lépett pályára és 576 gólt szerzett, a 2009-es világbajnokságon pedig csapatkapitány volt.

Sandu Florin Iacob vezetőedzőként 2015-ben mutatkozott be az élvonalbeli bajnokságban, amikor a HC Vasluinál tevékenykedett. Később a Konstancai Dél-Dobrudzsa gárdáját vezette, amellyel megnyerte a Román Kupát.

Ezt követően a CSM Focșani, a Bukaresti Steaua és Bákói CSM trénereként dolgozott, 2021-ben és 2022-ben pedig Georgia válogatottjának szövetségi kapitánya volt.

A segesváriak új vezetőedzője már az első mérkőzésen győzelemre vezette a csapatát, amely kedden a Román Kupa első körében 32–30-ra nyert a másodosztályú Resicabányai CSM pályáján. A bajnoki tabellán 13., utolsó előtti helyen álló Segesvári VSK legközelebb szombaton 17 óra 30 perctől lép pályára, a Bölények Ligája 17. fordulójában szombaton a középmezőnyben tanyázó CSM Focșani-t fogadják, a mérkőzést élőben közvetíti a Pro Arena csatorna.

Ami a lebonyolítást illeti, a 26 fordulót tartalmazó alapszakasz, azaz az oda- és visszavágók lejártával az utolsó két helyezett búcsúzik az élvonaltól, míg a 11., és 12. helyen zárt csapat osztályozót játszik a másodosztály döntő tornáján a harmadik és negyedik pozícióban végzett együttessel.

A VSK jelenleg öt pontos távolságra van a biztos bennmaradást jelentő 10. helytől, amelyet a Bukaresti Steaua foglal el. A bajnokságból tíz forduló maradt hátra, a segesváriak számára több sorsdöntő mérkőzés következik, amelyen kötelező a három pont begyűjtése,

főleg annak tudatában, hogy hazai pályán játszanak az előttük álló közvetlen ellenfelek, a Kolozsvári U és a Temesvári Poli ellen. A kiesés elkerülése, vagy az osztályozót érő helyek megszerzése szempontjából viszont ezen felül bravúrgyőzelmekre is szükség van a középmezőny gárdáival szemben.

A férfi kézilabda Bölények Ligája állása 16. forduló után:
1.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.