Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyföldi szakember irányítja a magyar kézilabdázást

Székely Sport 2023. április 14., 14:29

Ilyés Ferenc korábbi 229-szeres válogatott játékost választotta elnökké a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) küldöttgyűlése.

Székelyföldi szakember irányítja a magyar kézilabdázást
Ilyés Ferenc az MKSZ új elnöke, megbízatása öt évre szól Fotó: Lőrincz Csaba

A pénteki, budapesti tisztújításon a 150 küldöttből 140 volt jelen, közülük 139 szavazott az egyetlen jelöltként induló Ilyésre, egy pedig tartózkodott. Az elnök megbízatása öt évre szól.

„Még szokatlan, de felemelő érzés itt állni a szinte teljes magyar kézilabda-család előtt” – kezdte rövid székfoglalóját a megválasztott elnök a Nemzeti Sport által közzétett tudósításában

A 2000-es évek elején Székelyudvarhelyről jöttem az anyaországba, nagy lehetőség állt előttem, szerettem volna jó játékos, magyar válogatott lenni.

Két olimpián képviselhettem a hazámat, csapatkapitány lettem, sokat kaptam a sportágtól, s igyekeztem ebből visszaadni előbb játékosként, majd sportvezetőként, és immár elnökként szeretnék minden egyes sportklubot képviselni.

A következő öt év alatt két olimpiára is sor kerül, rövid klubvezetői pályafutásom során megtanultam, a pályán már nincs ráhatásom az eseményekre, de ígérem, szövetség mindent megtesz, hogy a férfi válogatott sikeres legyen az olimpiai selejtezőn, a női nemzeti csapat pedig év végén, a világbajnokságon.

Tavaly ősszel a székelyudvarhelyi sportcsarnokban lépett utoljára pályára egy gálameccsen Fotó: Beliczay László

A mérkőzés elkezdődött, a csapat felállt, de csak együtt tudunk gólokat szerezni” – tette hozzá a 41 éves szakember

Az előző elnök, Kocsis Máté szinte napra pontosan nyolc éve, 2015. április 17. óta irányította az MKSZ-t, de ezúttal nem indult újra a tisztségért.

Ilyés Ferenc Székelyudvarhelyen született, pályafutása innen indult. Megfordult Szegeden, Makón. Veszprémben és Tatabányán, valamint légióskodott a német Lemgónál és a lengyel Wisla Plocknál is. Tagja volt a 2004-es athéni és a 2012-es londoni olimpián negyedik helyig jutott magyar válogatottnak.

2021-ben, Tatabányáról vonult vissza, azóta a csapat klubmenedzsereként és a Magyar Kézilabda-szövetségben a határon túli magyar kézilabdáért felelős Együtt Növünk Fel! alapítvány elnöki megbízottként dolgozott.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.