Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

VSK Udvarhely: korai és drámai búcsú a Román Kupától

Zátyi Tibor 2023. február 15., 18:58 utolsó módosítás: 2023. február 15., 20:14

Mindössze egy körig tartott a VSK Udvarhely szereplése a férfi kézilabda Román Kupában, szerdán délután a mérkőzés hajrájában négygólos hátrányból még egyenlített, ám büntetőkkel alulmaradt a Fogarasi VSK otthonában.

VSK Udvarhely: korai és drámai búcsú a Román Kupától
Komporály a dudaszó előtt egyenlített Fogarason Fotó: Beliczay László

A férfi kézilabda másodosztály D csoportjának harmadik helyezettjéhez, az előző években már jól megismert Fogarasi VSK-hoz látogatott Sipos Lóránt vezetőedző együttese. A Brassó megyeiek a másodosztály felsőházában a feljutásért folytatott harcban két fordulót követően egy ponttal az ötödik helyen állnak (a Kolozsvári U-tól kikaptak, míg a Segesvári VSK-val döntetlent játszottak).

Meglepően szorosan és fordulatosan alakult a szerdai mérkőzés, a felek felváltva vezettek, a legnagyobb különbség két gól volt – mindkét alkalommal a VSK volt előnyben, ám a házigazda fogarasiak rendre ledolgozták a hátrányukat, így a szünetben 16–16 volt az állás. Az udvarhelyieknél Putnoky Szabolcs kiemelkedett teljesítményével, mind a hat dobásából gól született az első játékrészben.

A szünetet követően is egymástól vették át a vezetést a csapatok, majd tíz percet követően a hazaiak elléptek három góllal (41. perc, 25–22). Ez megfogta a VSK-t, és habár többször is feljöttek mínusz egyre, a nagy formában levő Tiberiu Constantinescu (11 gól) és Mihai Cotinghiu (9 gól) által húzott fogarasiakat nem tudták utolérni (50. perc 31–27). Udvarhelyi időkérés kövekezett, ám úgy tűnt, Fogaras tartotta előnyét, hat perccel a vége előtt még néggyel vezetett a házigazda.

Ezt követően viszont több gólt nem szerzett a házigazda, a VSK pedig fokozatosan ledolgozta hátrányát, Komporály Attila csapatkapitány pedig 4 másodperccel a vége előtt egyenlített.

Drámai büntetőlövések következtek: az első párban Komporály próbálkozását védte a kapus, míg a negyedikben Mateoniu nem talált kaput. Az utolsó, ötödik párosban Constantinescu belőtte a hetesét, míg Couveiro próbálkozását védte a kapus, így Fogaras jutott tovább a következő körbe.

Férfi kézilabda Román Kupa, első kör
Fogarasi VSK–VSK Székelyudvarhely 38–37 – büntetőlövések után (16–16, 34–34),
az udvarhelyiek gólszerzői Putnoky, Ramos 7-7, Fedila, Kónya 5-5, Katona, Couveiro 3-3, Komporály 2, Tăuțean, Dedu 1-1.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.