Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Brassó elleni játékra lehet építeni, az alsóházban meccseket nyernének a gyergyóiak

Gergely Imre 2023. január 23., 11:12 utolsó módosítás: 2023. január 26., 14:44

Három nagyon szoros, kiegyenlített negyedet játszott a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK és a Brassói Ralph a férfi kosárlabda 1. Liga vasárnapi mérkőzésén. Az utolsó játékrészben azonban a vendégek javára dőlt el a meccs.

A Brassó elleni játékra lehet építeni, az alsóházban meccseket nyernének a gyergyóiak
Kicsúszott a kezükből a győzelem Fotó: Gyergyószentmiklósi ISK-VSK

Sokáig úgy tűnt, megszülethet az első gyergyói győzelem a férfi kosárlabda másodosztályban, nagyon kiélezett mérkőzést játszottak Kercsó Zoltán tanítványai, ezt a részeredmények is mutatják: az első negyedet 16–15-re, a másodikat 19–18-ra, a harmadikat 23–21-re nyerték meg a gyergyószentmiklósi fiúk, azaz 4 pont előnnyel várhatták a záró játékrészt.

Ez azonban már nem alakult jól. A brassóiak 30 pontot dobtak ebben a periódusban, szemben az ISK-VSK 14 pontjával és ezzel behúzták a győzelmet.

Fotó: Gyergyószentmiklósi ISK-VSK

„Sajnos egy nyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből. Nem akarok öltözői titkokat kifecsegni, de amíg a játékosok nem tisztelik egymást a pályán és azon kívül, addig a csapatkémia nem fog működni. A kosárlabda istene egy tükröt tartott számunkra.

Kellett ez a pofon a bajnokság második fázisa előtt. Ha a fiúk ebből tanulnak egy fikarcnyit is, akkor azt mondom megérte. És tudom, hogy innen csak fölfelé vezet az út. Bízom a fiúk józanságában és hiszem, hogy ez a mai pofon elindít egy jó úton.

Köszönjük a közönségnek a biztatást. Ígérem, hogy a második fázisban az öt hazai mérkőzésből legalább hármat hozni fogunk” – nyilatkozta Kercsó Zoltán, a Gyergyószentmiklósi ISK-VSK vezetőedzője.

Fotó: Gyergyószentmiklósi ISK-VSK

Az A csoportban tizenkét vereséggel az utolsó helyen végzett gyergyóiak a bajnokság második szakaszában az alsóházban (9–14. helyezettek) folytatják. Itt a csoportjukból még a Nagyváradi VSK II. és a Brassói Ralph, vagy a Kolozsvári U II., illetve a B csoportból a Bukaresti Eagles, a Jászvásári Stomart és a CSU Ploiești, vagy a CSU Craiova vesz részt. Ebben a szakaszban is oda-visszavágókat rendeznek, a székelyföldi csapat további tíz mérkőzést játszik.

Férfi kosárlabda 1. Liga, alapszakasz, A csoport, 13. forduló:
Gyergyószentmiklósi ISK-VSK–Brassói Ralph 72–84 (16–15, 19–18, 23–21, 14–30).
A gyergyói pontszerzők: Bodó Tamás 29, Lokodi Mátyás 16, Seres Lajos 10, Csillag Előd 8, Puskás Hunor 7, Barabás Gergő 2.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.