Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Vladimir Cupara Veszprémből Bukarestbe költözött

MTI 2023. július 05., 19:27 utolsó módosítás: 2023. július 05., 19:29

Vladimir Cupara kapus távozott a bajnoki címvédő Telekom Veszprém kézilabdacsapatától, mert a Bukaresti Dinamo kivásárolta a szerződéséből.

Vladimir Cupara Veszprémből Bukarestbe költözött
Cupara 2019-ben igazolt a bakonyiakhoz, 174 mérkőzésen lépett pályára a Veszprém együttesében Fotó: Telekom Veszprém Handball Team

A magyar klub honlapjának szerdai beszámolója szerint a 2019-ben igazolt játékos – a decemberben bejelentett szerződéshosszabbítása ellenére – a szezon végén jelezte, nem szeretné megkezdeni a következő idényt veszprémi színekben. A klubvezetés hosszas tárgyalások után úgy döntött, elengedi Cuparát a Bukaresti Dinamóhoz, amely kivásárolja őt a szerződéséből.

A szerb kézilabdázó 174 mérkőzésen lépett pályára a Veszprém együttesében, és remek védései mellett húsz gólt is szerzett.

Egyszeres bajnokként, háromszoros Magyar Kupa-győztesként, háromszoros SEHA Liga-győztesként távozik.

Korábban a Crvena zvezda, a spanyol Ademar León és a lengyel Kielce kapuját védte. Január közepén került nyilvánosságra, hogy 2024 nyarától a Rosta Miklóst is foglalkoztató Dinamo játékosa lesz, de a kivásárlással egy évvel hamarabb megtörtént a klubváltás.

A Telekom Veszprém szerda délután bejelentette, hogy egy évre szóló szerződést kötött a 27 éves spanyol Ignacio Biosca Garcíával, aki a lengyel Orlen Wisla Plocktól érkezett. Korábban a svájci Kadetten Schaffhausen, az Ademar León és a Barcelona játékosa volt. Lengyelországi szerződése lejárt, vagyis a bakonyiak ingyen szerezték meg a másik spanyol kapusuk, Rodrigo Corrales mellé.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.