Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Oda-vissza verte a Veszprémet, ismét bajnok a Szeged

MTI 2021. június 05., 22:01

A MOL-Pick Szeged nyerte a férfi kézilabda NB I-et, miután a döntő szombati visszavágóján 37–36-ra győzött a Telekom Veszprém otthonában.

Oda-vissza verte a Veszprémet, ismét bajnok a Szeged
Dejan Bombac négy gólt szerzett a visszavágón Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az 1996, 2007 és 2018 után történetük negyedik bajnoki címét ünneplő szegediek 31–28-re nyerték meg hazai pályán a párharc szerdai, első meccsét, így 68–64-es összesítéssel hódították el az aranyérmet.

A vendégek keretéből Luka Stepancic, Nik Henigman, a hazaiaktól Vuko Borozan, Kent Robin Tönnesen, Manuel Strlek, Danyiil Siskarjov és Rasmus Lauge Schmidt hiányzott.

Eleinte felváltva vezettek a csapatok, majd 8–6-os veszprémi előnyt követően a szegediek remek védekezésükre alapozva hatos gólsorozatot produkáltak. David Davis vezetőedző időkérése után a címvédő kilábalt a hullámvölgyből, de fordítani nem tudott, mert ellenfele továbbra is taktikusan kézilabdázott, létszámfölényes támadójátékot alkalmazott és kézben tartotta az irányítást. A szünet előtt a vendégek egyik legjobbja, a beálló Bánhidi Bence piros lapot kapott, csapata pedig egy találattal vezetett a meccs felénél.

Nagyon jól működött a szegedi támadás Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Szeged egy 3–0-s szériával kezdte a második felvonást, és bár a házigazdák csakhamar visszazárkóztak, a vezetést továbbra sem tudták visszavenni, mert a védekezésük nem volt kellően hatékony.

A várt izgalmak ezúttal elmaradtak, mert a vendégek végig kontrollálták a játékot, így a Veszprém hiába próbálkozott, csak az egyenlítésig jutott, fordítani nem tudott.

A kapusok közül a veszprémi Rodrigo Corrales 12, Vladimir Cupara kettő, a szegedi Mikler Roland öt, Mirko Alilovic két lövést védett.

A szegediek az 1993-as Magyar Kupa-döntő után második alkalommal nyertek meg egy párharcot kettős győzelemmel a Veszprém ellen.

Magyar kézilabda-bajnokság, döntő, visszavágó:
Telekom Veszprém–MOL-Pick Szeged 36–37 (14–15)
gólszerzők: Mahé 9, Manaszkov 7, Nilsson, Marguc, Nenadic 4–4, Jahja 3, Lékai 2, Maqueda, Blagotinsek, Moraes 1–1, illetve Radivojevic 6, Kasparek, Källman 5–5, Canellas, Sostaric, Bombac 4–4, Bánhidi 3, Zsitnyikov 2, Bodó, Stranovsky, Rosta, Mackovsek 1–1
lövések/gólok: 48/36, illetve 57/37
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 3/3
kiállítások: 4, illetve 2 perc

A párharcot a Szeged nyerte ketőts győzelemmel, 68-64-es összesítéssel.

Az eddigi bajnokok:
26-szor: Veszprém
15-ször: Bp. Honvéd
12-szer: Elektromos
9-szer: Újpest
5-ször: Bp. Spartacus
4-szer: Tatabánya, Munkás TE, Szeged
3-szor: Győr, Bp. Vörös Meteor, Csepel
2-szer: VM Közért, MAFC, VII. ker. Levente Egylet, VAC
1-szer: Dunaferr SE, Debreceni Dózsa, Bp. Vasas, Belvárosi TVK

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.