Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mínusz hétről talpra állt, ám végül kikapott Egyiptomtól a magyar válogatott

MTI 2023. január 29., 19:41

A magyar férfi kézilabda-válogatott a nyolcadik helyen végzett az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, miután kétszeri hosszabbítás után 36–35-re kikapott Egyiptomtól a vasárnapi, stockholmi helyosztón.

Mínusz hétről talpra állt, ám végül kikapott Egyiptomtól a magyar válogatott
Galérianézet
Sok volt a hiba a magyar csapat játékában Fotó: MTI/Kovács Tamás

Elhibázott támadásokkal kezdett a válogatott – amely ezúttal is rendre a belső posztokon próbálkozott –, ezt kihasználva az észak-afrikaiak négy perc alatt 4–0-ra elléptek. A némileg javuló védekezés ellenére sem sikerült csökkenteni a különbséget, mert nem változott a támadásban elkövetett hibák száma.

A szakmai stáb előbb cserékkel, majd időkéréssel próbálkozott, de a magyar együttesnek az első félidőben csupán felvillanásai akadtak, ezért a szünetben 17–11-es hátrányban volt.

A meccs kétharmadánál az egyiptomiak nyolc, a magyarok viszont már 16 rontott lövésnél tartottak, ez alapjaiban határozta meg a különbséget a csapatok között. Csakhamar 3–0-s sorozatot produkált a magyar együttes, ám az ellenfél egy időkérés után szintén hárommal válaszolt, ráadásul Bóka Bendegúz térdsérülés miatt kivált a játékból.

Ligetvári Patrik Fotó: MTI/Kovács Tamás

A folytatásban is hullámzott a mérkőzés, ugyanis egy 5–1-es magyar gólsorozat következett (26–24), ám hat perccel a vége előtt úgy tűnt, eldőlt a hetedik hely kérdése, akkor ugyanis Egyiptom 28–24-es előnyben volt.

A rendes játékidőből hátralévő percekben azonban az észak-afrikaiak nem találtak be,

a rendkívül összeszedetté vált magyar válogatott viszont négyszer is, így hosszabbításra volt szükség.

Hanusz Egon Fotó: MTI/Kovács Tamás

A magyarok a ráadás harmadik percében vezettek először az egész meccsen, ami hetven percnél is tovább tartott, az első hosszabbítás után ugyanis 31–31 volt az állás. A második ráadás utolsó fél percében megint az egyenlítésért kellett támadnia a magyar együttesnek, de egy eladott labda miatt ezúttal már nem járt sikerrel a csapat.

Székely Márton 13 védéssel zárt, ahogyan a túloldalon Karim Hendavi is, Mohamed Ali pedig hét lövést hárított. Az egyiptomiak legeredményesebb játékosa Ali Zein volt 12 találattal.

Székely Márton Fotó: MTI/Kovács Tamás

A két csapat 18. egymás elleni mérkőzésén 15 magyar siker mellett – a rendes játékidőben – ez volt a harmadik döntetlen.

A magyarok – akiknek a legjobb hét közé jutás volt a céljuk – a csoportkört és a középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, ezzel a negyeddöntőbe jutottak, és biztosították részvételüket a jövő márciusi olimpiai selejtezőtornán. A szerdai negyeddöntőben 17 góllal kikaptak a címvédő Dániától, pénteken pedig Norvégiával szemben veszítettek nyolc találattal.

Férfi kézilabda-vébé, a 7. helyért:
Egyiptom–Magyarország 36–35 (17–11, 28–28, 29–29, 31–31, 33–33) – kétszeri hosszabbítás után
Stockholm, v.: Kurtagic, Wetterwik (svédek)
lövések/gólok: 58/36, 61/35
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/2
kiállítások: 6, illetve 12 perc
Magyarország: Székely – Lékai 7, Bodó 7, Bánhidi 4, Sipos, Ancsin 5, Rodríguez 2, cserék: Bóka 3, Szita 3, Ilic 3, Hanusz, Rosta, Ligetvári 1
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.