Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Chema Rodríguezt szeretné férfi szövetségi kapitánynak az MKSZ

MTI 2022. március 01., 19:58

Chema Rodríguezzel kezdett tárgyalásokat a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) arról, hogy ő legyen a férfi válogatott következő szövetségi kapitánya.

Chema Rodríguezt szeretné férfi szövetségi kapitánynak az MKSZ
A stáb tagjainak szerződése január végén lejárt, Chema Rodriguezt (jobbról a harmadik) szeretnék a kispadra Fotó: Facebook/Magyar kézilabda-válogatott

Az MKSZ kedden a honlapján jelentette be: az elnökségi ülésen született az a döntés, hogy a válogatott eddigi másodedzőjével tárgyalnak a folytatásról.

A férfi válogatott – Gulyás István szövetségi kapitány vezetésével – a januári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon nem jutott tovább a csoportjából, az elért 15. helyezés pedig minden idők legrosszabb magyar szereplése volt kontinensviadalon.

A gárda sorrendben kikapott Hollandiától, legyőzte Portugáliát, majd vereséget szenvedett Izlandtól a budapesti MVM Dome-ban, így a kvartett harmadik helyén zárt. A 2019 nyarán kinevezett Gulyás István szerint „csődöt mondtak és kudarcot vallottak”.

A szakmai stábban még Nagy László kapott helyett Gulyás és Chema Rodríguez mellett. A 42 éves spanyol edző az Eb előtt nem tudott csatlakozni a válogatotthoz, mert a családjában többen betegséggel bajlódtak, addig élő videókapcsolat segítségével kísérte figyelemmel az edzéseket. A stáb tagjainak szerződése január végén lejárt.

A játékosként világbajnoki arany- és bronz-, illetve Európa-bajnoki ezüstérmes Chema Rodríguez másodedzőként a magyar válogatottal a 2020-as Eb-n kilencedik, a tavalyi világbajnokságon pedig ötödik lett. A spanyol szakember jelenleg a Benfica vezetőedzője.

A férfi válogatott legközelebb március 19-én és 20-án lép pályára, amikor is felkészülési összecsapáson találkozik a németekkel előbb Gummersbachban, majd Kasselben. A következő tétmérkőzés, egy világbajnoki selejtező április 10-én vagy 11-én lesz a Litvánia–Izrael párharc továbbjutójával.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.