Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az észak-macedónokat kapták a románok, verhető ellenfelet a magyarok

Székely Sport 2022. január 29., 19:09

Szombaton Budapesten kisorsolták a 2023-as, lengyel-svéd közös rendezésű férfi világbajnokság selejtezőinek párosításait.

Az észak-macedónokat kapták a románok, verhető ellenfelet a magyarok
Egy párharcot játszik a világbajnoki részvételért a magyar válogatott Fotó: MTI/Kovács Tamás

A román válogatott már az első körben pályára lép, ellenfele a mostani Eb-n 22. helyen végzett Észak-Macedónia lesz, a páros mérkőzés győztese az Európa-bajnokságot a 13. helyen záró Csehországgal fog megküzdeni a világbajnoki részvételért. A magyar válogatott a márciusi Izrael–Litvánia párharc győztesével találkozik majd április 11–17. között.

A március 14–20-i első szakaszban oda-visszavágós párharcban lépnek pályára egymás ellen a 2022-es Európa-bajnokság 16–24. helyezettjei, valamint az előselejtezők továbbjutói. 

Az április 11–17. között sorra kerülő második szakaszban szintén oda-visszavágós párharcban lépnek pályára egymás ellen az Európa-bajnokság azon csapatai, amelyek nem szereztek vagy szereznek közvetlen kvalifikációt a vb-re, valamint az 1. selejtezőszakasz továbbjutói.

A világbajnokság biztos résztvevője a rendező Lengyelország és Svédország, a címvédő Dánia, valamint az Európa-bajnokság további három legjobb válogatottja, Spanyolország, Franciaország és Norvégia.

Férfi kézilabda-világbajnokság, selejtező, 1. szakasz: Ukrajna–Finnország, Olaszország–Szlovénia, Portugália–Svájc, Ausztria–Észtország, Görögország–Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia–Románia, Izrael–Litvánia, Szlovákia–Belgium, Feröer-szigetek–Fehéroroszország

2. szakasz: Izrael/Litvánia továbbjutója–Magyarország, Oroszország–Szlovákia/Belgium, Ukrajna/Finnország–Horvátország, Görögország/Bosznia-Hercegovina–Montenegró, Portugália/Svájc–Hollandia, Olaszország/Szlovénia–Szerbia, Németország–Feröer-szigetek/Fehéroroszország, Csehország–Észak-Macedónia/Románia, Ausztria/Észtország–Izland.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.