Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Négy magyar, két román kézicsapat a BL-főtáblán

Székely Sport 2021. június 29., 12:57 utolsó módosítás: 2021. június 29., 13:07

A korábbi idényekhez hasonlóan a 2021–2022-es Bajnokok Ligája-szezonban is négy csapat képviseli a magyar színeket a főtáblán. A románoknál visszatért a Bukaresti Dinamo, nem kapott szabadkártyát a Nagybányai Minaur.

Négy magyar, két román kézicsapat a BL-főtáblán
Mind a Szeged, mind a Veszprém ott a mezőnyben Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) többpontos kritériumrendszer alapján eldöntötte, mely csapatok indulhatnak a férfi, illetve a női Bajnokok Ligája 16-os főtábláján. Az már korábban biztos volt, hogy a nők nél két magyar és egy román klubcsapat, a Ferencváros, a Győri ETO KC és a Bukaresti CSM ott lehet a csoportkörben. A Nagybányai Minaur kért, de nem kapott szabadkártyát.

A férfiaknál papíron eddig csak a magyar bajnok Pick Szeged indulása volt biztos, a legutóbb a 2020-as Final Fourban szereplő Telekom Veszprémnek szabadkártyáért kellett folyamodnia – ahogy a Bukaresti Dinamónak is. Mindketten sikerrel jártak, ott vannak a 16-os mezőnyben, a Dinamo egy év szünetet követően lesz BL-szereplő.

A női BL szeptember 11-én, a férfi szeptember 15-én kezdődik.

A férfi kézilabda BL 2021–2022-es idényének résztvevői: Meshkov Brest (fehérorosz), PPD Zágráb (horvát), Aalborg (dán), Barça (spanyol), Montpellier HB, Paris Saint-Germain (mindkettő francia), Flensburg-Handewitt, THW Kiel (mindkettő német), Pick Szeged, Telekom Veszprém (mindkettő magyar), Vardar (észak-macedón), Elverum (norvég), Vive Kielce (lengyel), FC Porto (portugál), Bukaresti Dinamo (román).

A női kézilabda BL 2021–22-es idényének résztvevői: Podravka Vegeta (horvát), Odense, Esbjerg (mindkettő dán), Brest Bretagne, Metz (mindkettő francia), Borussia Dortmund (német), Ferencváros, Győri ETO KC (mindkettő magyar), Buducnost (montenegrói), Vipers (norvég), Bukaresti CSM (román), CSZKA Moszkva, Rostov-Don (mindkettő orosz), Krim Mercator (szlovén), Sävehof (svéd), Kastamonu Belediyesi (török).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.