Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Neagu történelmet írt, a románok mégis utolsók lettek a csoportban

Horváth Bálint Ottó 2022. november 16., 18:42 utolsó módosítás: 2022. november 16., 20:06

Vereséggel zárta szereplését a női kézilabda Európa-bajnokságon a román válogatott, amely az utolsó helyen végzett a középdöntős csoportban.

Neagu történelmet írt, a románok mégis utolsók lettek a csoportban
Cristina Neagu átlépte a 300 gólos határt az Európa-bajnokságokon Fotó: Facebook/FRH

Szerdán kora délután Németország ellen lépett pályára a román csapat, amely legfeljebb a csoport harmadik helyéért küzdhetett, miután kedden este kiélezett csatában alulmaradt Montenegróval szemben, így már nem maradt esélye az elődöntőbe jutásra.

A trikolórok azonban nem tudták túltenni magukat az egy nappal korábbi kudarcon, és a remek kezdés után az első félidő második részére hátrányba kerültek. A folytatásban is végig futottak az eredmény után, de nem tudták utolérni az ellenfelet, így vereséggel zárták a tornát, és utolsók lettek a középdöntős csoportban.

A mérkőzés folyamán a román válogatott húzóembere, Cristina Neagu hétszer talált be, ezzel átlépte a 300 gólos határt az Európa-bajnokságokon, ami eddig senkinek nem sikerült, még a férfiaknál sem.

Női kézilabda, Európa-bajnokság, középdöntő, 2-es csoport, 3. forduló:
Románia–Németország 28–32 (14–16).

A csoport állása: 1. (és továbbjutott) Franciaország 8 pont/4 mérkőzés, 2. (és továbbjutott) Montenegró 6/4, 3. Németország 4/5, 4. Spanyolország 3/4, 5. Hollandia 3/4, 6. Románia 2/5.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.