Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyon elverte az olimpiai címvédő a román kéziválogatottat

Józsa Csongor 2022. november 07., 23:11 utolsó módosítás: 2022. november 07., 23:14

Csak az elején volt szoros az állás, a folytatásban a franciák mindenben felülmúlták a románokat a kontinenstornán, akik egyelőre pontnélküliek.

Nagyon elverte az olimpiai címvédő a román kéziválogatottat
Csak az első negyedórában volt szoros az állás Fotó: Facebook/Sportul Ilustrat

Hétfőn este a női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában a románok a franciákkal néztek farkasszemet. Előbbiek az előző játéknapon egygólos vereséget szenvedtek Hollandiától, míg utóbbiak tízzel ütötték ki az egyik társrendezőt, az Észak-Macedóniát.

Az első három francia gólt követően összeállt a románok védelme, így tudták tartani a lépést az olimpiai bajnokkal szemben. Neagu kihagyott hetese és egy technikai hiba sem tántorította el a Florin Pera által felkészített gárdát, a 14. percben újból egyenlőre hozták az állást (5–5).

Egy román emberelőnyt követően nem lőttek, hanem kaptak két találatot is így a 19. percben jött az időkérés, miután 7–10 lett az állás. Nem hozott sok változást, szorosabbá nem tudták tenni a meccset. Sőt, a pihenő előtt hiába játszhattak újból emberelőnyben Pinteák, mégis a gallok lőtték a gólokat, nem csoda, hogy 17–11-es előnnyel mehettek vissza az öltözőbe.

A második félidőben a kapus nélküli játékot erőltette a román szövetségi kapitány. Roppant sok volt a hiba, teljes volt a tanácstalanság. Túloldalt pedig ezt rendre megbüntette az ellenfél.

A 44. percben lett két számjegyű a különbség (16–26). A végén könnyed, tizennégygólos diadalt arattak a franciák.

A csoportkör zárómeccsén szerdán Neaguék ki-ki meccset játszanak az észak-macedónokkal, akkor derül ki, hogy melyikük jut a középdöntőbe.

Női kézilabda Európa-bajnokság, C csoport, 2. forduló:

Románia–Franciaország 21–35 (11–17).
Hollandia–Észak-Macedónia 30–15 (17–9).

Az állás: 1. Franciaország 4 pont (59–35), 2. Hollandia 4 (59–43), 3. Románia 0 (49–64), 4. Észak-Macedónia 0 (29–54).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.