Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagycsapatokkal ütközik az elején a VSK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2024. június 20., 12:33

Két hónappal a férfi kézilabda Bölények Ligája tervezett rajtja előtt a szakszövetség kisorsolta a menetrendet. Az újonc VSK Székelyudvarhely a bajnokság első fordulóiban meghatározó együttesekkel találkozik.

Nagycsapatokkal ütközik az elején a VSK Székelyudvarhely
A VSK Székelyudvarhely célkitűzése az élvonalban való bennmaradás Fotó: László Ildikó

A Román Kézilabda-szövetség (FRH) székhelyén elkészítettek a férfi szakág 2024–2025-ös élvonalbeli idényének programját. A sorsolásnál viszont nem tizennégy, hanem csak tizenhárom klub neve került az urnába. A másodosztályból a feljutást kiharcoló CSM Alexandria jelezte, nem indul a legjobbak között, jövőre is marad az A osztályban.

A FRH keresi, hogy ki veszi át az ő helyét. Az első körben az osztályozó tornán a harmadik és a negyedik helyen záró Nagyváradi VSK és a Fogarasi VSK jogosult erre, előbbi már elutasította, hogy éljen ezzel.

Fotó: Beliczay László

Ami a másik feljutó, a VSK Székelyudvarhely sorsolását illeti, nem kedvezett a szerencse a Sipos Lóránt által irányított gárdának. Pontosabban, az első három fordulóban erős csapatokkal küzd meg. Idegenben, a Tordai Potaissánál kezd, következik a hazai közönség előtti bemutatkozása a tavalyi bronzérmessel, hogy aztán Konstancára utazzon, az ezüstérmes CSM otthonába. Mindhárom együttes az elmúlt szezonokban az európai porondon is képviselte a román színeket.

A férfi kézilabda Bölények Ligája a tervek szerint augusztus utolsó hétvégéjén rajtol el.

A székelyföldi együttes klubvezetése, szakmai stábja a nyári szünetben továbbra is az élvonalbeli keret kialakításán dolgozik, az elmúlt időszakban újabb két játékos leigazolását jelentette be közösségi felületén. Egy átlövő, az ukrán-román állampolgárságú Pavel Loic, valamint egy beálló, a román válogatottsággal is rendelkező Bogdan Păunescu aláírását szerezte meg.

Az újonnan érkezettekkel jelenleg pont egy kezdőcsapatra való sportoló érkezett a VSK-hoz, előzően Tálas Huba, Ivan Eres, Alin Roșu, Vladyslav Zalevsky és Aleksandar Milicevic érkezését közölték a szurkolókkal.

A VSK Székelyudvarhely programja a Bölények Ligájában

1. forduló: Tordai Potaissa (idegenben),
2. forduló: Nagybányai Minaur (hazai),
3. forduló: Konstancai CSM (i),
4. forduló: Temesvári Poli (h),
5. forduló: CSM Focșani (i),
6. forduló: Bukaresti Dinamo (h),
7. forduló: Bákói CSM (i),
8. forduló: HC Buzău (i),
9. forduló: Bukaresti Steaua (h),
10. forduló: Bukaresti CSM (i),
11. forduló: meghívott csapat (h),
12. forduló: CSM Vaslui (i),
13. forduló: CSU Suceava (h).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.