Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagy lehetőséget szalasztottak el a román kézilabdázók

Horváth Bálint Ottó 2022. november 15., 20:56

Végig kiélezett összecsapáson maradt alul Montenegróval szemben a román női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, így biztossá vált, hogy nem juthat be az elődöntőbe.

Nagy lehetőséget szalasztottak el a román kézilabdázók
Fordulatos küzdelemben a montenegróiaknak jött ki a lépés Fotó: Facebook/FRH

A kedd esti mérkőzés előtt egyszerű volt a képlet, a román válogatottnak mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy versenyben maradjon az elődöntőbe jutásra.

Gyengébben kezdett a román csapat, a montenegróiak jóval pontosabbak voltak támadásban, és három góllal elhúztak (3–6). Cristina Neagu találataival azonban a románok tartották a lépést, és hamar sikerült kiegyenlíteniük. Az ellenfél őrizte az előnyét, de a román játékosoknak volt válaszuk, így szoros maradt eredmény. Aztán a 18. percben Románia először szerezte meg a vezetést (12–11), majd két góllal is meglépett, Montenegró viszont nem szakadt le, így a szünetben döntetlen volt az állás.

A második játékrész elején kettős emberhátrányban is sikerült betalálniuk a románoknak, akik újra átvették a vezetést, azonban újabb kiállítások miatt a montenegróiak gyorsan fordítottak, majd kettővel is vezettek (22–24). Florentin Pera szövetségi kapitány csapata azonban gyorsan reagált, többször is egyenlített, és rövid ideig visszaszerezte az előnyt. Ezután is fej-fej mellett haladt a két együttes, aztán bő négy perccel a vége előtt Montenegró három gólos különbséget alakított ki (30–33). A trikolórok még felzárkóztak egy találatra, de már nem maradt idejük a fordításra.

A román együttes nagy lehetőséget szalasztott el, így már biztosan nem juthat be a legjobb négy közé, ahová ezzel a sikerrel Montenegró az utolsó forduló eredményeitől függetlenül kvalifikálta magát. Románia az utolsó középdöntős találkozóján szerdán 16 óra 30 perctől Németország ellen játszik.

Női kézilabda, Európa-bajnokság, középdöntő, 2-es csoport, 2. forduló:
Románia–Montenegró 34–35 (18–18).

A csoport állása: 1. Franciaország 6 pont, 2. Montenegró 6, 3. Spanyolország 3, 4. Hollandia 3, 4. Németország 2, 6. Románia 2.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.