Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Munkába álltak az udvarhelyi kézilabdázók

Zátyi Tibor 2024. január 10., 18:56

Véget ért a téli vakáció a Székelyudvarhelyi VSK-nál, a fiúk a héten elkezdték a felkészülést a kézilabda A osztály második felére.

Munkába álltak az udvarhelyi kézilabdázók
A délutáni edzéseken előkerült a labda Fotó: Facebook/VSK Udvarhely

A Sipos Lóránt által irányított együttes az A osztály felsőházi rájátszására hangol, az edzéseket helyi szinten tartják, a városi sportcsarnokban, ahol a hangsúly a fizikai részen van. A fiúk az erőteremben Nagy Sándor trénerrel készülnek, délutánonként pedig a szaladás mellett előkerül a labda is.

A férfi kézilabda másodosztály rájátszása a tervek szerint február 3-án kezdődik, egyelőre nincs meg a menetrend. Az első forduló után a VSK Udvarhely a Román Kupában is érdekelt lesz, itt sem sorsolták még ki a párosításokat.

A keretből Feliciano Couveiro hiányzik csak, az angolai játékos nemzeti együttesével az Afrika Kupán vesz részt.

A szakmai stáb pár felkészülési találkozót beütemezett, az élvonalbeli együttesek közül a Bukaresti Steauával és a Tordai Potaissával, illetve a másodosztályos Vidombáki Sportinggal.

Fotó: Facebook/VSK Udvarhely

A felsőházi rájátszásba az A csoportból a székelyföldiek mellett a Resicabányai CSM, a Fogarasi VSK és a Nagyváradi VSK jutott. Az A osztály másik csoportjában, a B-ben – itt nem nyolc, hanem hét klub nézett farkasszemet egymással – a CSM Alexandria igencsak meggyőző teljesítménnyel lett első, csupán egy döntetlent jegyzett, a további tizenegy találkozóját behúzta. A második a CS Medgidia, a harmadik a Vidombáki CSO, míg a negyedik a Galaci CSU lett.

A szakszövetség versenykiírása szerint a két csoport négy-négy gárdája, a nyolc együttes a feljutásért játszik még egy bajnokságot, azaz egy oda-visszavágót a felsőházi rájátszásban. A tizennégy játéknapot követően pedig az első két helyezett egyenes ágon szintet lép, a Bölények Ligájában folytathatja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.