Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mindenki ellen meg kell szenvedniük a pontokért a VSK Székelyudvarhely kézilabdázóinak

Józsa Csongor 2022. augusztus 24., 17:29 utolsó módosítás: 2022. augusztus 24., 17:43

Négy év szünet után lesz újból Székelyudvarhelynek csapata a férfi kézilabda-élvonalban. A felkészülési időszak lejárt, a hét végén megkezdi szereplését az újonc Városi Sportklub a legjobbak mezőnyében. Az idényt felvezető sajtótájékoztatón fontosnak tartották kihangsúlyozni, hogy ennek az együttesnek nem a dobogós helyezés a célja – mint elődjének, az SZKC-nak –, hanem a bennmaradás.

Mindenki ellen meg kell szenvedniük a pontokért a VSK Székelyudvarhely kézilabdázóinak
Galérianézet
A VSK célja egyelőre nem a bajnoki cím lesz, sokkal inkább a bennmaradás Fotó: Beliczay László

Szerdán délben azon a helyszínen, ahol majd hazai mérkőzéseit játssza a csapat, a városi sportcsarnokban Mester Zoltán, a VSK Székelyudvarhely elnöke kezdte a sajtótájékoztatót. Vázolta, a férfi kézilabda-élvonalban újonc gárda szombaton már nem az A osztályos, hanem a Bölények Ligája-szereplésnek vág neki.

Idegenben a Bákói CSM lesz az ellenfél, aztán két hazai összecsapás következik a sorban. Mester felhívta a szurkolók és sportbarátok figyelmét, hogy elkezdték a bérletek értékesítését. Három kategória van, ezek érvényesek mind az élvonalbeli, mind a fiókcsapat összes hazai meccsére. A támogatói 500, a szurkolói 250, míg a nyugdíjas-, illetve diákbérlet 150 lejbe kerül. Ezeket munkanapokon a VSK irodájában, a Junior étterem emeletén lehet beszerezni.

Mester Zoltán Fotó: Beliczay László

„Ez egy új csapat, nem szabad összehasonlítani azzal, amilyen az SZKC volt. Merőben másak az elvárások, a célkitűzések: nálunk ez az élmezőnyben való bennmaradás. Tehát a versenykiírás alapján legalább két klubot meg kell előznünk a bajnokság legvégén. A következetes lépések hívei vagyunk, egyesével tesszük meg a lépcsőfokokat, most az elsőre felléptünk, ott vagyunk a Bölények Ligája mezőnyében” – fejtette ki a vezető.

Ahogy az együttes, úgy a vezetőedző is újonc lesz az élvonalban. Sipos Lóránt volt eddig is a gárda trénere, karrierje során pedig ott volt az SZKC-nál mint másodedző.

Sipos Lóránt Fotó: Beliczay László

„Az SZKC megszűnését követően az volt a lényeges, hogy jussunk vissza a legjobbak közé. Most jött el ez a pillanat. Tűkön ülve várjuk, hogy elkezdjük az új kihívást. Mindenkinek azt mondtam, és vallom is, ez nagyon jó lesz, de nem az lesz, mint amilyen volt az SZKC.

Mi beletesszük a legjobb tudásunkat, meghalunk minden egyes meccsen a pályán, ezt megígérhetem. Amíg a múltban Udvarhelyre azért jöttek a nagycsapatok hogy valahogy pontot vigyenek el, most épp fordítva lesz, nekünk kell megszenvednünk mindenki ellen”

– jelentette ki a VSK edzője.

Hozzátette, a felkészülés nem volt épp zökkenőmentes, hátráltatták a sérülések, az idegenlégiósok vízumgondjai – emiatt egy angolai kézilabdázó még meg sem érkezett. A szakember vázolta, nehezen tudták összerakni a keretet, mert amikor nekikezdhettek a sportolók megkeresésének, addigra a piac már eléggé kiürült.

Kevés pénzért jó sportolókat kellett idecsalogatnunk. Felkerestünk mindenkit, aki udvarhelyi kötődésű, mind az országban, mind külföldön, most ennyit sikerült hazahozni. Amennyiben a gazdasági hátterünk megengedi, stabil csapattá válunk a ligában, akkor bizonyára még tudunk hazahozni”

– tette hozzá Sipos.

Komporály Attila Fotó: Beliczay László

Nagy álma válhat valóra Komporály Attilának azzal, hogy újból az élvonalban játszhat. Igaz, jelenleg térdműtét utáni rehabilitációját végzi, talán novemberben lesz teljes értékű tagja a csapatnak.

„Négy éve abbahagytam a kézilabdázást, aztán Sipos Lóránt felkérésére újból elkezdtem. Mindig az hajtott, hogy udvarhelyi mezben az élvonalban még kifuthassak a pályára. Ezt az SZKC-ban már megtapasztalhattam, Challenge Kupát nyertem, tudom, hogy mit jelent. Ez egy más csapat, ez a VSK, pár játékost leszámítva mindenki hazai. Remélem, ez megmozgatja a közönséget, végig velünk lesznek. Arra kérek mindenkit, ne szidjanak, hanem biztassanak. Az utolsó percig harcolni fogunk” – nyilatkozta a VSK csapatkapitánya.

Varó Lajos Fotó: Beliczay László

A keret egyik visszatérője a veteránnak számító Varó Lajos. A hálóőr is tudja, milyen Székelyudvarhelyen játszani, kilenc év után tért vissza. „Minden évben próbáltam hazajönni, az utolsó pár idényemet itt szeretném lejátszani. Nagyon nehéz lesz, sok csapat jó játékerőt képvisel. Mi újoncok vagyunk, a nagy kérdés, hogy a számunkra fontos összecsapásokon milyen eredményeket tudunk elérni” – mondta el a VSK kapusa.

Az udvarhelyiek szombaton 18 órakor a Bákói CSM otthonában indítják a Bölények Ligáját, aztán két hazai meccsük következik, a címvédő Bukaresti Dinamo, majd a szintén nemzetközi porondon szereplő Tordai Potaissa érkezik a városi sportcsarnokba, a tervek szerint szeptember 4-én és 7-én.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.