Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Marad a jelenlegi szakmai stáb a román női kézilabda-válogatott élén

Székely Sport 2022. január 28., 18:50 utolsó módosítás: 2022. január 28., 18:52

A folytatásban is Adrian Vasile szövetségi kapitány és stábja irányítja a román női kézilabda-válogatottat – dőlt el a Román Kézilabda-szövetség technikai bizottságának csütörtöki ülésén.

Marad a jelenlegi szakmai stáb a román női kézilabda-válogatott élén
Fotó: Facebook/FRH - Federația Română de Handbal

Az online térben lebonyolított ülésen kielemezték a román válogatott szereplését a tavaly decemberi spanyolországi világbajnokságon, ahol a 13. helyen végeztek, ez volt Románia második leggyengébb eredménye a seregszemlén. A nemzeti együttes csak jóval gyengébb játékerőt képviselő csapatokat tudott legyőzni, Iránt, Kazahsztánt és Puerto Ricót, az európaiaktól pedig, Norvégiától, Svédországtól és Hollandiától mind kikapott.

Az eddigi szakmai stábnak a torna után lejárt a megbízatása, ezért az ülésen az élvonalbeli klubok képviselőinek szavazniuk kellett, hogy a továbbiakban ki vezesse a válogatottat. A 14 klub közül csak 12 voksolt, mivel az eddigi szövetségi kapitánynak, Adrian Vasilének – aki egyben a Bukaresti CSM vezetőedzője is – nem volt szavazati joga, egy klub pedig hiányzott.

A szavazók végül 7–5 arányban úgy döntöttek, hogy marad a jelenlegi szakmai stáb, így továbbra is Adrian Vasile látja el a szövetségi kapitányi feladatokat, és célkitűzése kijuttatni a román válogatottat az év végi Európa-bajnokságra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.