Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kupaellenfele van, bajnoki menetrendje még nincs a VSK Székelyudvarhelynek

Józsa Csongor 2024. január 22., 17:40

A felkészülési időszak második felébe lépett a székelyudvarhelyi férfi kézilabdacsapat. Két tesztmeccset játszottak, tudják, ki lesz a Román Kupában az ellenlábasuk.

Kupaellenfele van, bajnoki menetrendje még nincs a VSK Székelyudvarhelynek
A tervek szerint február első hétvégéjén indul a rájátszás Fotó: László Ildikó

A férfi kézilabda A osztály alapszakaszának A-csoportját megnyerte a VSK Székelyudvarhely, így a tavaszi idényben a nyolccsapatos rájátszás felsőházában folytatja. A szakszövetség eddig hivatalosan nem közölte ennek menetrendjét, ahogy azt sem, hogy mikor kezdődik a harc a pontokért, az élvonalba való feljutásért.

A székelyföldiek úgy állították össze a felkészülési időszakukat, hogy a play-off február első hétvégéjén indul. Két hete vágtak neki mind a fizikai, mind a technikai-taktikai tréningeknek, két tesztmeccsen is túl vannak. Előbb a Bölények Ligájában szereplő Bukaresti Steauával csaptak össze a városi sportcsarnokban – a fővárosiak szoros találkozón 41–36-ra nyertek –, míg az elmúlt hétvégén Brassóban a szintén A osztályos Vidombáki Sporting ellen 30–26 arányban diadalmaskodott a VSK.

A bajnoki menetrendet nem, de a Román Kupa első körének ellenlábasát már tudja a Sipos Lóránt által irányított gárda. A sorsolásnál verhető ellenfelet, a szintén másodosztályos CS Medgidiát kapták. A továbbjutó sorsa egyetlen meccsen dől el, a párharcot pedig idegenben játsszák, a tervek szerint február 6-án.

Addig is, ezen a hétévégén, pénteken és szombaton Tordára utazik a VSK Udvarhely, két újabb felkészülési találkozót játszik az élvonalbeli Potaissával.

Az átlövőjük az Afrika Kupán szerepel

Nem csak Európában rendeznek kontinenstornát, hanem ezekben a napokban Egyiptomban játsszák a férfi kézilabda Afrika Kupát. A VSK Székelyudvarhely átlövője, Feliciano Couveiro ott van az angolai nemzeti együttes keretében.

Feliciano Couveiro Fotó: László Ildikó

A mezőny túl van a csoportmeccseken, Angola két győzelemmel (26–24 Nigériával és 48–20 Kenyával), illetve egy vereséggel (30–33 Tunéziával) a D-csoportban a második lett. Couveiro mindhárom meccsen pályára lépett.

A soron következő összecsapáson, a kieséses szakaszban, a negyeddöntőben Angola ellenfele a házigazda Egyiptom lesz. Ezt a mérkőzést kedden 18 órától rendezik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.