Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kinevezték a női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitányát

Sebestyén Ervin 2022. augusztus 09., 15:42 utolsó módosítás: 2022. augusztus 09., 15:59

A Román Kézilabda-szövetség (FRH) közölte, hogy a válogatott kispadján Florentin Pera váltja Adi Vasilét. A 42 éves szakember szerződést bontott a HBK CSZKA Moszkvával, hogy elvállalhassa a megbízást.

Kinevezték a női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitányát
Florentin Pera nem töltötte ki szerződését az orosz HBK CSZKA Moszkvánál Fotó: Facebook/WHC CSKA Moscow

Kedden tartottak az ülést online, amelyen a 13 szavazatból tizenkettőt zsebelt be Florentin Pera, csupán a Bukaresti CSM edzője döntött a tartózkodás mellett. Pera nevét először az FRH vezetősége javasolta, Nicoleta Alexandrescu szövetségi edzőn keresztül.

Egy év volt hátra a szerződéséből a HBK CSZKA Moszkva élén, amellyel megnyerte az Orosz Kupát és kvalifikálta magát a legjobb 16 közé Bajnokok Ligájában. Ott eredetileg a Bukaresti CSM lett volna az ellenfelük, de az Oroszország és Ukrajna közti konfliktus miatt kizárták az oroszokat az európai kupasorozatokból.

Florentin Pera elárulta, hogy a rövidtávú céljuk az lesz, hogy egy olyan versenyképes csapatot alakítsanak ki, amely minden labdáért küzd az utolsó pillanatig, ellenféltől függetlenül. Hozzátette, hogy a fő cél nem lehet más, mint a 2024-es párizsi olimpiára való kijutás.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.