Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kézilabdában is felfelé tör a Sepsi-SIC, az élvonalat célozták meg

Daczó Hodor Barna 2023. április 12., 11:23

A kosárlabdacsapat hazai és nemzetközi menetelése után a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a női kézilabdában is letenné a névjegyét.

Kézilabdában is felfelé tör a Sepsi-SIC, az élvonalat célozták meg
Andreea Adespii-Molnár és Sorin Iordan Popică célja a Sepsi-SIC élvonalban való szereplése Fotó: Sepsi-SIC

A sepsiszentgyörgyi zöld-fehérek célja, hogy jövőben élvonalbeli csapata legyen a megyeszékhelynek, ám első lépésben a második vonalban szerepelne a 2023–2024-es bajnokságban a tervek szerint néhány tapasztalt játékos mellett zömében helyi nevelésű fiatalokat csatasorba állító csapat.

Sepsiszentgyörgyön 2020 őszén létesült a negyedik hazai női kézilabda kiválósági központ a Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Román Kézilabda-szövetség és a Sepsi-SIC sportklub együttműködése eredményeként. Ennek értelmében az ország számos megyéjéből, három korcsoportban (13-14, 15-16 és 17-18 évesek – szerk., megj.) a legjobb női kézilabdázókat választották ki, akik Sepsiszentgyörgyön készültek fel Sorin Popică, a Sepsi-SIC sportklub kézilabda szakágának vezetője irányításával.

A kiválósági központ csapata a második vonalbeli bajnokságban is érdekelt volt, és most eljött az idő, hogy szintet lépjen a sepsiszentgyörgyi kézilabda.

A cél érdekében a fiatal játékosok sorát tapasztalt kézilabdázókkal erősítenék a szakosztály vezetői. Elsőként egy hazatérőt, Andreea Adespii-Molnárt állították csatasorba.

„A következő idénytől klubunknak felnőtt csapata lesz az A divízióban, a 32 éves sepsiszentgyörgyi sportoló pedig az utóbbi években az utánpótlás-együtteseinkben nevelkedett lányok mellé érkezik” – olvasható a klub Fcebook-oldalán közzétett nyilatkozatban.

A szerződés aláírásakor a játékos így nyilatkozott. „Sepsiszentgyörgy az a város, ahol elkezdtem kézilabdázni, és ahol be szeretném fejezni a játékos pályafutásomat.

Van egy szép elképzelés sok fiatal játékossal, és szeretném, ha mellettem még jobban fejlődnének. Természetesen a szakmai stábbal, profi emberekkel együtt, akikkel biztos vagyok, hogy nagyszerű munkát végzünk és elérjük céljainkat!

Alig várom, hogy találkozzak a szurkolókkal, és minél nagyobb számban várjuk őket a terembe, hogy szurkoljanak nekünk!” – mondta.

Sorin Iordan Popică szakosztályvezető eképpen vélekedik a projektről. „Egy 2019-ben indult projekt, nagyon fiatal játékosokkal, amely a másodosztályba iratkozással folytatódik, a jövőbeli cél pedig a Nemzeti Liga. Andreea Adespii-Molnár tapasztalt játékos, szép sepsiszentgyörgyi családból származik, és sok utánpótláskorú kézilabdázóhoz hasonlóan az Iskolás Sportklubnál kezdte, amellyel reméljük, a jövőben is jó együttműködést folytathatunk a kovásznai megyei sport fejlesztése érdekében.”

Bajnokcsapat tagja volt Adespii-Molnár

Andreea Adespii-Molnár az SCM Râmnicu Vâlcea tagjaként 2018-ban Szuperkupa-győzelmet, 2019-ben bajnoki címet, szerzett. Az évek során a korosztályos válogatottak tagja volt, és a Brăilai Dunărea, a Râmnicu Vâlcea, illetve a Krajovai SCM mezében számos Európa Kupa-mérkőzésen lépett pályára.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.