Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kézilabda BL: kilencen már csoportkörösök, a Dinamo és a Szeged szabadkártyát kért

Zátyi Tibor , MTI 2024. június 13., 21:15

Kilenc csapat helye már biztos a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, tizenkét klub pedig szabadkártyát kért a következő szezonra.

Kézilabda BL: kilencen már csoportkörösök, a Dinamo és a Szeged szabadkártyát kért
Alakul a férfi kézilabda BL következő idényének mezőnye Fotó: Unsplash/Marino Bobetic

Az európai szövetség (EHF) csütörtöki beszámolója szerint a biztos résztvevők között ott van a magyar bajnok és kupagyőztes Telekom Veszprém, a címvédő Barcelona, az ezüstérmes dán Aalborg HB, a német Bundesliga első és második helyezettje, a Magdeburg és a Füchse Berlin, valamint Fazekas Gergő és Szita Zoltán csapata, a lengyel bajnok és kupagyőztes Orlen Wisla Plock is.

A szabadkártyát kért klubok között található a többi között a Szeged, illetve a Lukács Pétert foglalkoztató norvég Elverum, Rosta Miklós együttese, a román bajnok és kupagyőztes Bukaresti Dinamo, Bartók Donát csapata, a svájci bajnok Kadetten Schaffhausen és a Máthé Dominikot foglalkoztató lengyel Industria Kielce.

A kérelmeket jövő szerdán értékeli az EHF illetékes bizottsága, majd az EHF végrehajtó bizottsága jövő pénteken véglegesíti a szabadkártyákat.

A csoportkör sorsolását június 27-én tartják Bécsben.

A csoportkörös csapatok: Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), SC Magdeburg (német), Füchse Berlin (német), Telekom Veszprém, Kolstad HB (norvég), Orlen Wisla Plock (lengyel), Sporting CP (portugál).

A szabadkártyát kért csapatok: PPD Zagreb (horvát), Fredericia HK (dán), Bidasoa Irun (spanyol), HBC Nantes (francia), OTP Bank-Pick Szeged, Eurofarm Peliszter (északmacedón), Elverum HB (norvég), Industria Kielce (lengyel), FC Porto (portugál), Bukaresti Dinamo, Kadetten Schaffhausen (svájci), Tatran Presov (szlovák).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.