Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Jó magyar játék az elején, aztán rákapcsoltak a norvégok

Józsa Csongor 2022. november 08., 23:29

Remekül kezdett a magyar női kézilabda-válogatott Norvégia ellen az Eb csoportkörének zárómeccsén. A szoros első félidőt követően aztán gálázott a címvédő.

Jó magyar játék az elején, aztán rákapcsoltak a norvégok
A második félidőben megmutatták, világklasszisok Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem túl kedvező előjelekkel várta utolsó csoportmérkőzését a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon. Golovin Vlagyimir csapata, kedd este a világbajnok, olimpiai ezüstérmes, Eb-címvédő ellen lépett pályára Szlovéniában.

Magyarország legutóbb 2014-ben, az Eb középdöntőjében, Debrecenben tudta legyőzni a norvég női kézilabda-válogatottat, 29–25-re. Az elmúlt nyolc évben, a mostanival együtt nyolc vereséget könyvelt el.

Az elején hárommal is vezetett a magyar csapat, teljesen felvette a harcot a sokkal esélyeseb, jobb játékerőt képviselő ellenlábassal szemben. A skandinávok azért kiegyenlítettek, még a szünet előtt megszerezték az előnyt, 14–12-re vezettek.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Térfélcsere után változott a játék képe, a norvégok nagy tempót diktáltak, megmutatták, hogy más szintet képviselnek. Bár a magyarok igyekeztek tartani a lépést, kevés gólt szereztek. A világ egyik legjobb csapata folyamatosan növelte az előnyét, végül tízzel nyert.

A magyarok pénteken 33–28-ra nyertek Svájc ellen, majd vasárnap 21–18-ra kikaptak Horvátországtól, biztosították továbbjutásukat, pontot azonban Svájc kiesése miatt nem visznek magukkal. A középdöntőben Dánia, Svédország és Szlovénia lesz az ellenfelük.

Női kézilabda Európa-bajnokság, A csoport, 3. forduló:

Norvégia–Magyarország 32–22 (14-12).
Horvátország–Svájc 26–26 (14–12).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.