Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Jó kezdés a kézivébén, könnyedén nyert a magyar válogatott

Székely Sport 2023. január 12., 20:47

Remek első félidei játékkal megalapozta a sikert a férfi kézilabda-világbajnokságon a magyar nemzeti együttes. Kipipálva a Dél-Korea elleni diadal.

Jó kezdés a kézivébén, könnyedén nyert a magyar válogatott
Zsebben vannak a a pontok Fotó: MTI/Kovács Tamás

Csütörtök este megkezdte szereplését a svéd-lengyel közös rendezésű világbajnokságon a magyar férfi kézilabda-válogatott, a D csoport nyitómeccsén Dél-Korea volt az ellenlábas.

Csak az elején, 2–2-igvolt szoros az állás, innen fokozatosan elléptek Lékaiaék, a félidő közepén már ötgólos volt az előny. A szünetre a helyzeteit jól kihasználó, a kapuban egy remekül védő Miklert maga mögött tudó és egy elég sokat hibázó ellenféllel szemben álló magyar együttes már tízzel vezetett (21–11).

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Magyar gólokkal kezdődött a második játékrész, de a kiállításoknak köszönhetően a koreaiak tudtak ezekre válaszolni, a 40. percre feljöttek nyolc gólra, amihez kellett az is, hogy három kimaradt hétméteresnél járt a magyar együttes.

Jobban megközelíteni nem tudta az ázsiai gárda ellenfelét, a végjátékra már eldőltek a lényegi kérdések, begyűjtötte az első pontokat a tornán a magyar csapat.

Szombaton 21 óra 30 perctől Izlanddal, hétfőn szintén 21.30-tól Portugáliával játszanak, a középdöntőbe a kvartett első három helyezett jut.

Férfi kézilabda-világbajnokság, D csoport, 1. forduló:

Magyarország–Dél-Korea 35–27 (21–11).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.