Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ilyen Bölények Ligájába érkezik vissza a VSK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2024. június 03., 17:45

Az osztályozókkal véget ért a román férfi kézilabda-bajnokság 2023–2024-es idénye. Megvan, kik maradtak az élvonalban, amelynek tagja lesz újból a székelyföldi együttes.

Ilyen Bölények Ligájába érkezik vissza a VSK Székelyudvarhely
Az élvonal újoncainak rendre nehéz dolguk van Fotó: Beliczay László

A VSK Székelyudvarhely nyerte a férfi kézilabda A osztály idei kiírását, ezzel pedig kivívta a jogot, hogy egy év után ismét visszatérjen a Bölények Ligájába. Megnéztük, milyen összetételű élvonalban találja majd maját.

Elsőre, nem jó hír számukra, hogy a tavalyi szezon két feljutója, a Kolozsvári Universitatea és a Segesvári VSK nem tudott maradandót alkotni, így akárcsak két évvel ezelőtt, most is azon két klub esett ki, amelyik alulról érkezett.

Az idei első osztályt – jövőre is ennyien lesznek – tizennégy csapat alkotta, a Bukaresti Dinamo nagyon simán védte meg címét, veretlenül: a huszonnégy győzelme mellett csak két ízben játszott döntetlent. Őt követte a Konstancai CSM és a Nagybányai Minaur a dobogón.

Az idei évad az osztályozóval zárult, melyet ezen a hétvégén rendeztek Fogarason. Itt az A csoport rájátszásának harmadik és negyedik helyezettje, azaz a helyi VSK és a Nagyváradi VSK a Bölények Ligája tizenegyedik és tizenkettedik pozíciójában végző gárdával, a Bukaresti Steauával és a CSM Vaslui-jal játszott körmérkőzést. A két élvonalbeli klub nyerte meg a tornát – a fővárosiak simán hozták meccsüket a másodosztályosokkal, a Vaslui alaposan megizzadt a Fogarassal, csak egyetlen találattal nyert ellenük. Ezzel maradtak jövőre is a legjobbak között.

Az A osztályból a VSK Székelyudvarhely mellett a CSM Alexandria lép szintet. A férfi kézilabda Bölények Ligájának új idénye a tervek szerint augusztus utolsó hétvégéjén rajtol el.

A férfi kézilabda Bölények Ligája mezőnye a 2024–2025-ös idényre:

Bukaresti Dinamo
Konstancai CSM
Nagybányai Minaur
Tordai Potaissa
Bukaresti CSM
Bákói CSM
CSU Suceava
HC Buzău
CSM Focșani
Temesvári Poli
Bukaresti Steaua
CSM Vaslui
VSK Székelyudvarhely
CSM Alexandria

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.