Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hatalmasat küzdöttek a románok, egyetlen góllal kaptak ki a hollandoktól

Sebestyén Ervin 2022. november 05., 23:25

A román női kézilabda-válogatott 29–28-ra kikapott az Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, szombaton Szkopjeben. Habár egyszer sem vezetett a meccsen, végig szorosan a hollandok nyomában volt a román nemzeti gárda.

Hatalmasat küzdöttek a románok, egyetlen góllal kaptak ki a hollandoktól
Nagyot küzdöttek a románok, de vereséggel indították a csoportkört. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Román Kézilabda-szövetség

Nem kezdett rosszul egyik alakulat sem, 3–2-ig fej-fej mellett haladtak, ekkor viszont valami megtört a románoknál és zsinórban három gólt kaptak anélkül, hogy válaszolni tudtak volna rá. Ezt követően összeszedték magukat és 6–6-nál visszajöttek a meccsbe, ismét megszorongatva a hollandokat.

A félidő végére szemmel láthatóan sokkal jobb fizikai állapotban voltak a hollandok, de még így is csak kétgólos előnyük volt a szünetben (14–12).

A második játékrészben mindkét nemzeti gárdának voltak nehezebb periódusai, volt amikor a hollandok lőttek öt gólt kapott válasz nélkül, de a románok is tudtak háromszor úgy betalálni, hogy közben egyet sem kaptak.

A legvégén így is nagyon szoros volt az állás, végül 29–28-as holland siker született, így a románok vereséggel kezdték a csoportkört. Legközelebb a franciák ellen lépnek pályára hétfőn, 21.30-tól.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
Hollandia–Románia 29–28 (14–12)

Szkopje, v.: Sundet L. és Braseth E. (norvégok)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.