Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Háromból három, szenzációs formában van a sepsiszentgyörgyi kézilabdacsapat

Sebestyén Ervin 2024. február 14., 11:09

Az őszi szünetet követően három tétmeccset játszott idén a román női kézilabda másodosztályban szereplő Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, Carmen Cartaș tanítványai mindhárom találkozójukat megnyerték és nagyszerű formában várják a folytatást.

Háromból három, szenzációs formában van a sepsiszentgyörgyi kézilabdacsapat
Galérianézet
Szenzációsan teljesít idén a sepsiszentgyörgyi kézilabdacsapat Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

A sereghajtó Bukaresti Spartac ellen kezdte az idei évben a mérkőzések sorát, hazai pályán 47–20-ra győzött a Sepsi-SIC a fővárosiak ellen, egy pillanatig sem volt kérdés, hogy kinél landol a három pont. A kilencedik fordulóban a Dobroești Unirea otthonába látogattak, a hazai gárda a hatodik helyen áll a tabellán, mindössze egy összecsapást nyert eddig.

A háromszéki klub szünetben még kétgólos hátrányban volt, de a fordulást követően fordítani tudott és végül 28–24-es sikert aratott. Vasárnap következett a legnagyobb kihívás, ugyanis az a Ploiești Prahova Activ látogatott a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati terembe, amely a második pozíciót foglalja el és mindössze egyszer talált legyőzőre az idei kiírásban.

Ahogyan az várható volt, nagyon szoros találkozót játszott a két fél, a félidőhöz érve 19–17-re vezettek a vendégek, de

akárcsak egy játéknappal korábban, ezúttal is fordítani tudott a Sepsi-SIC és 31–29-re győzött, ezzel begyűjtve három nagyon fontos pontot.

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

„Nagyon jó a hangulat az öltözőben, a lányok szenzációsan teljesítenek és ez erőt ad a folytatásra is. A legutóbbi győzelem nagyon sokat jelent számunkra, megmutattuk, hogy mire is képes ez a csapat valójában.

A legfontosabb az, hogy most fejben maradjunk erősek és koncentráljunk a saját feladatunkra. Ezt a mentalitást és formát szeretnénk tovább vinni, aztán meglátjuk mire lesz elég a folytatásban”

– nyilatkozta a Székely Sportnak a zöld-fehérek edzőnője, Carmen Cartaș.

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

A bajnokságban ismét egy egyhónapos szünet vár a csapatokra, március 10-én a háromszéki gárda a Konstancai Neptun otthonába látogat, ahol szintén nagyon fontos lenne a győzelem.

„Nem feltétlenül örülünk annak, hogy ilyen sok szünet van néha a mérkőzések között, viszont megoldást kell találnunk az ilyen helyzetekre is. A lányok kaptak három nap pihenőt, keményen dolgoztak az elmúlt időszakban ezért megérdemelték. Azt követően ismét kezdődnek az edzések, a tervek szerint február 25-én, vagy 26-án barátságos mérkőzést játszunk, szeretnénk formában maradni” – vázolta fel Carmen Cartaș.

A tapasztalt edzőnő elárulta, hogy számukra az a legfontosabb, hogy meccsről-meccsre alaposan készüljenek, ezáltal mindig a legjobb formájukat tudják nyújtani a bajnokságban, természetesen szeretnének a legelőkelőbb helyen végezni, ezért pedig mindent meg is tesznek majd.

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Megvan az esélyük arra, hogy feljussanak a végén az élvonalba. Három csoport van az alapszakaszban, az oda-visszavágók után az első két helyezett és a két legjobb harmadik továbbjut a döntő tornára, ahol az első kettő feljut a Virágok Ligájába, a harmadik és a negyedik osztályozót játszik. Kilenc játéknapot követően a Sepsi-SIC a negyedik helyen áll, 18 egységet gyűjtött össze, akárcsak az előtte álló Unirea Slobozia, és mindössze három ponttal marad le a második Ploiești Prahova Activ mögött.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.